PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma, reacție la folosirea steagului cu Ungaria Mare pe stadion: Provocarea există

Deputatul PNL, Adrian Cozma, a reacționat după ce Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că poate folosi simbolul Ungariei Mari pe steaguri și fulare la meciurile naționalei. ,,Provocarea există. (…) UDMR trebuie să fie explicită în astfel de momente pentru a nu lăsa loc de interpretări”, spune Cozma. 

,,Federația de Fotbal a Ungariei menține o stare de tensiune care nu ajută pe nimeni, dimpotrivă! UEFA nu permite afișarea simbolurilor care fac trimitere la harta Ungariei dorită de revizioniștii maghiari la meciurile de fotbal. În fapt UEFA nu a acordat nicio autorizare, dar provocarea există. Afișarea unor simboluri politice pe stadioane trebuie interzisă, iar asta ar trebui să învețe agitatorii maghiari.

UDMR trebuie să fie explicită în astfel de momente pentru a nu lăsa loc de interpretări. Datoria lor in acest moment era să emită un comunicat prin care condamne astfel de manifestări care aduc atingere identității naționale a românilor”, a spus Adrian Cozma.

Oficialii celor de la UEFA au semnat o scrisoare prin care forul de la Budapesta este avertizat că va suporta consecințe disciplinare dacă se vor afișa pe stadioane astfel de steaguri sau bannere.