PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un bărbat din Satu Mare şi-a cumpărat telefon cu bani de jucărie. Ce pedeapsă i-au dat judecătorii

Un bărbat din Satu Mare a cumpărat un telefon cu banii folosiți ca recuzită. Pentru că a mai avut antecedente penale, acesta este condamnat la 4 ani de închisoare.

Potrivit informațiilor PortalSM, un bărbat din Tășnad a scos la vânzare un telefon mobil marca Iphone XS pe site-ul OLX. În data de 13.12.2020, acesta a fost contactat telefonic de un bărbat din Satu Mare, care era interesat în achiziționarea telefonului. După ce au discutat telefonic cei doi s-au decis să se întâlnească în jurul orei 19.00 pentru a cumpăra telefonul.

În momentul în care i-a spus că este de acord să îl cumpere, vânzătorul a spus că dorește ca prețul să fie făcut în lei, dar cumpărătorul l-a convins să accepte euro, oferindu-se să îi achite suma de 450 € în bancnote de 50 €. Într-un final, vânzătorul a fost de acord cu acest lucru așa că s-a făcut schimbul.

În ziua următoare, bărbatul a verificat bancnotele primite, atunci a observat că pe partea laterală este inscripționat un anunț din care rezulta că bancnotele nu sunt reale.

La scurt timp de la sesizarea organelor de poliție, sătmăreanul a fost prins. Bancnotele pe care le-a oferit sunt bancnote de recuzită, folosite pentru videoclipuri muzicale, videoclipuri youtube, trucuri magice, jocuri de poker si multe altele.

Pentru că sătmăreanul era recidivist, acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate și de înșelăciune.