PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Români morți în Franța după o cursă în trafic. Impactul, transmis live

Cinci români au murit într-un accident, la Strasbourg, după ce s-au urmărit cu mașinile prin oraș și au transmis cursa live pe Facebook, titrează Libertatea.

Două familii din Timișoara s-au urmărit cu mașinile prin orașul francez Strasbourg, luni, 27 martie, provocând un accident cu 5 morți și 4 răniți, informează Libertatea, citând Vocea Timișului și France Info. Urmărirea, transmisă live, pe rețelele sociale, s-a declanșat după ce două familii din Timișoara s-au luat la ceartă în plină stradă, pe fondul unui conflict mai vechi.

Capul uneia dintre familii, Saban Stancu, a reproșat că a executat doi ani de închisoare „degeaba”, în urma unei „afaceri” cu autoturisme, și i-ar fi cerut cumnatului său, Banari Cârpaci, o sumă de bani ca despăgubire. Înțelegerea a fost refuzată și a început urmărirea.

Accidentul s-au produs în cartierul Port-du-Rhin din Strasbourg, după ce mașinile s-au ciocnit, pe fondul vitezei excesive. La locul accidentului au fost trimise 26 de vehicule de salvare și 57 de pompieri.

VIDEO: Vocea Timișului