PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Controale DSVSA. Două brutării din județul Satu Mare, amendate cu câte 10.000 lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare  și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 57 de controale în județ. În urma verificărilor, două brutării din județul Satu Mare au fost amendate.

În urma acestor controale, a fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, din care două amenzi contravenționale în valoare totală 20.000 lei, – 2 amenzi contravenționale de  10.000 lei  –  2 brutării din localitățile Orașu Nou și Livada – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, și 4 avertismente – 4 producători/comercianți, de produse alimentare de origine animală și non animală, din piețele Agroalimentare din localitățile Satu Mare și Negrești Oaș – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

DSVSA Satu Mare va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publică și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare banchete, botezuri, precum și alte evenimente, pentru a preîntâmpina apariția unor evenimente nedorite.