Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Controale DSVSA. Două brutării din județul Satu Mare, amendate cu câte 10.000 lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare  și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 57 de controale în județ. În urma verificărilor, două brutării din județul Satu Mare au fost amendate.

În urma acestor controale, a fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, din care două amenzi contravenționale în valoare totală 20.000 lei, – 2 amenzi contravenționale de  10.000 lei  –  2 brutării din localitățile Orașu Nou și Livada – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, și 4 avertismente – 4 producători/comercianți, de produse alimentare de origine animală și non animală, din piețele Agroalimentare din localitățile Satu Mare și Negrești Oaș – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

DSVSA Satu Mare va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publică și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare banchete, botezuri, precum și alte evenimente, pentru a preîntâmpina apariția unor evenimente nedorite.

17 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    O intrebare pt un prieten ,de ce Ungaria , Polonia si alte țâri verifica grâul din Ucraina cu aparat Geiger Muler si pe ai noștri âi doare n p…a de noi de ce nu oprim incă importul de grâu din Ucraina ?

    • H&R Răspunde

      Ca suntem cei mai buni prieteni ghici pentru care tara sau state unite pana la urma

    • elon Răspunde

      Pe bune ? cu aparat Geiger? Acela nu se folosea la Cernobil ? …. nah stim ca Cernobil e in Ukraina; dar totusi nu cred ca au stropit ucrainienii graul cu uraniu!!!! Ca totusi uraniul nu e chiar atat de ieftin precum chimicalele date de fermierii romani! :))))))

      • Manole Răspunde

        Pe bune ? nu ar trebui sa te documentezi,inainte sa scrii aberatii ?
        Petru tine uraniul se vinde in flacoane de plastic ?

      • Iozsi Răspunde

        Da acel aparat nu se foloseste doar la “Cernobâllț” se doloseste pt determinarea nivelului de radioactivitate din orice ,si credemă grâul Ucranean cam misca acul acelui aparat , apropo Ucrainieni si-au bombardat propria centrala atomica de la Zaporojie pt a ascund esau strege secrete si tehnica secreta SUA .

        • bigbrother Răspunde

          Lasă tu teoria cu Cernopârțul tău. Absolut orice are un fond natural și aparatul detectează asta. Important este ca nivelul de dozaj măsurat în Bequereli să nu fie depășit. Asta cu radioactivitatea de la vecini e teorie veche și s-a tot măsurt și răsmăsurat de diverse institute și de stat și private. Și UE a făcut proiect acum 15 ani pe chestia asta și nu s-a găsit nimic peste fondul natural. Totul a pornit de la exportul de material radioactiv de lângă Ștei și trimis la sovietici încă din anii 50. Și minereul în purul stil comunist era depozitat pe sol pentru transbordare. Dar nici asta nu se mai observă. Așa că stai liniștit. Problema care vine de la ei nu este asta ci vegetalele care sunt modificate genetic (mai ales porumb și soia) și care nu corespund nici de departe la norme la standardele noastre UE. Și bugăt sunt destule cazuri. Dar treaba cu radioactivitatea nu depășește limitele normale așa că nu speria oamenii degeaba.

  2. Tekei Stefan Răspunde

    Cerealele din ucraina sunt radioactive ….stirea asta a aparut deja de peste 5 ani , si nimen nu a luat nici o masura
    SUNTEM TOMBERONUL EUROPEI SI A UCRAINEI !!!!!!

  3. Gheorghe Răspunde

    Nu mai mâncați pâine și produse de panificație deloc și așa ingrasă,dau diabet si boala celiacă.Sa le arătăm acestor netoți că noi dacii liberi și ungurii și mai liberi suntem obișnuiți cu foamea inca din vremuri străvechi.Vrem totul la cartela,vom fi ce am fost și incă mai mult.Se aduc din ucaina napolitane,margarina,bomboane,solutii de spalat rufe,prezervative cu gaura si tot felul de produse care ne imbolnavesc grav,vor sa murim ca să ne ocupe țărișoara cu ajutorul femeilor frumoase și buuuune.Asa vrea america sa ne extermine pe noi si pe ungurași,jos bidonu americam.Nici o pâine,nici o macaroana,ce sa mai zic de mămăligă?…..nimic fraților.Acum este multă iarba pe câmp și se poare merge în grupuri la păscut,la cosit și pus nutreț pe iarna ca vine mare foamete sa avem destul nutreț ca să nu fim nevoiți sa mâncăm de la ucraineni….huuuooo!Vrem de la tătuca putler și eventual de la hor(ty)ban,dacă mai are ce sa dea ca tare au strâns cureaua și vecinii ne cam vizitează sa cumpere produse …..ucrainene.
    Sa punem mana pe unelte,care ce are(sape,furci,lopeți,etc) sa facem o mare răscoala (că revoluție nu am reușit)și sa le arătăm americanilor,lui soros(alt hortyst) și lumii întregi ca noi nu ne vom supune lor,never…..Hai la lupta cea mare,rob(??!!)cu rob sa ne unim,Internațională,noi s-o făurim!!!Interesant ca și acolo se uneau doar robii cu robii(??)roabele cu roabele?…de acolo sa fi pornit ăștia cu lgbt???….se prea poate.Huoooo.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      👍😮🤣😆😅😄😂😂😂. Îmi place elanul tău revoluționar-strămoșesc-tradițional.
      No turmă ați citit îndemnul? Țara vă cheamă. Na, atunci la treabă la păscut. Faceți concurență la berbeci.

    • H&R Răspunde

      Sper ca a fost un pamflet

      • H&R Răspunde

        Pentru Gheorghe era comentul de mai sus

        • Gheorghe Răspunde

          No bine măi H&R,de aici înțelege fiecare ce vrea.Eu doar mă distrez când citesc pe aici care mai de care mai Sf.Se mănâncă la greu produse provenite din locuri dubioase în piețele din satmar de la așa-ziși,,producători agricoli”si asta de zeci de ani,produse care numai naturale nu sunt s-o acum sărim în sus de cur ca se vând cereale din Ucraina contaminate….dar fructele,legumele,salata și absolut orice cumperi credeți ca mai cresc asa frumoase fără sa fie stropite?….haideți sa va arat pomii nestropiti cum arata și cum ii distruge vremea,poluarea și tot felul de boli….culegi mai nimic de pe ai dacă nu stropești anual vreo 5-6 stropiți cu soluții total,,bio”….he,he,he….

          • 🤔🤔🤔

            @Gheorghe. am citit pe undeva un banc că produs bio e ăla care se stropește noaptea.😮😉

  4. Gheorghe Răspunde

    Măi ăsta cu 3 capete(🤔🤔🤔)dacă mergi la oșan sa cumperi pălincă o sa vezi mai multe sortimente.O sa te servească doar din acela,,care-i de vândut”…știi ce zice el?,,ce vând nu beau(bèu),ce beau(bèu)nu vând”!!Prietenii știu de ce.Tot asa este și cu ,producătorii” din piețele sătmărene,despre magazine nici nu mai vorbim dar cel puțin acolo nu ai mari pretenții….Ai primit vreun bon de casa de la piețari?poți plăti cu cardul?sunt ei în legalitate,de ce ei plătesc impozit și taxe angajat fiind iar ei nu?…
    Cât despre produsele de panificație eu niciodată nu cumpăr de la Irinel și de la întrare din M17 care au sortimente diferite.Multe sunt aluaturi congelate aduse de aiurea și preparate,,pe loc”sa miroasă bine ca boborul sa cumpere dar la aceste magazine nu poți plăti cu cardul….prietenii știu de ce!!!Unde este controlul,cine-i protejează?

    • ... Răspunde

      De la pita aia de la Irinel am ajuns la spital. Pită neagră deci nu teorii cu pita albă sau semi superumflată cu-de-toate. Așa era pita de neagră adevărată că de fapt era colorată cu caramel. Cam ai idee cred ce înseamnă asta pentru un diabetic insulinodependent?
      Referitor la veritabila cubă oșenească. Dacă mergi pe acolo și vezi saci de rafie puși la uscat în care era inițial zahăr cam îți dai seama ce fel de beutură naturală este de vânzare. Ca să nu-ți mai povestesc ce sete îți face și ce dureri de cap după. Și pentru asta nici nu trebuie să consumi mult. Culmea e că din experiență asta le place la cei din capitală.

  5. I want to break free Răspunde

    Măi dar ce repede ați ajuns la concluziile că pâinea ar fi făcută din nu știu ce aluat. Sau care pâine e bună și care nu. Ați citit măcar pentru ce s-au dat amenzile?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      90% din pâinea din comerț se face cu amestec premix gata preparat la care trebuie să adaugi doar apă. De aia sunt toate la fel și de aia nu găsești o pâine cum era pe vremea bunicilor și care are gust. Că amenda s-a dat pentru condițiile igienice improprii aia e altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.