PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. S-a aflat unde va fi centrul de reparaţie al armelor din Satu Mare!

Producătorul german de arme Rheinmetall construiește un centru militar de întreținere și logistică în Satu Mare, pentru a deservi armele folosite în războiul din Ucraina, a anunțat compania, potrivit Reuters. Locaţia însă a fost ţinută la secret, nimeni nu a făcut niciun fel de declaraţie pe această temă.

Reporterii GNV au reuşit să afle, astăzi, însă că această fabrică va fi în curtea Comat, de pe str. Magnoliei.

Potrivit GNV, aici au ajuns deja profilele de metal pe structura cărora va fi ridicată noua hală de mentenață a armamemntului greu folosit în Ucraina.

“De altfel, și pe firma de la intrarea în incinta Comat, unde sunt trecute toate firmele care își desfășoară activitatea aici, este trecută și noua firmă care va gestiona acel atelier de reparații”, precizează GNV.

Amintim că producătorul german de arme Rheinmetall construiește un centru militar de întreținere și logistică în Satu Mare, pentru a deservi armele folosite în războiul din Ucraina.

„Centrul de servicii ar trebui să joace un rol central în menținerea pregătirii operaționale a sistemelor de luptă occidentale utilizate în Ucraina și în asigurarea disponibilității suportului logistic”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Hub-ul, situat în apropierea graniței cu Ucraina, va deservi obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 și Challenger, vehicule de luptă de infanterie Marder, vehicule de transport blindate Fuchs și camioane militare.

„Este o preocupare cheie pentru noi, cei de la Rheinmetall, să oferim forțelor NATO și Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat șeful executivului Armin Papperger într-un comunicat.

Rheinmetall a fondat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru a oferi sprijin vehiculelor NATO din statele baltice.