Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. S-a aflat unde va fi centrul de reparaţie al armelor din Satu Mare!

Producătorul german de arme Rheinmetall construiește un centru militar de întreținere și logistică în Satu Mare, pentru a deservi armele folosite în războiul din Ucraina, a anunțat compania, potrivit Reuters. Locaţia însă a fost ţinută la secret, nimeni nu a făcut niciun fel de declaraţie pe această temă.

Reporterii GNV au reuşit să afle, astăzi, însă că această fabrică va fi în curtea Comat, de pe str. Magnoliei.

Potrivit GNV, aici au ajuns deja profilele de metal pe structura cărora va fi ridicată noua hală de mentenață a armamemntului greu folosit în Ucraina.

“De altfel, și pe firma de la intrarea în incinta Comat, unde sunt trecute toate firmele care își desfășoară activitatea aici, este trecută și noua firmă care va gestiona acel atelier de reparații”, precizează GNV.

Amintim că producătorul german de arme Rheinmetall construiește un centru militar de întreținere și logistică în Satu Mare, pentru a deservi armele folosite în războiul din Ucraina.

„Centrul de servicii ar trebui să joace un rol central în menținerea pregătirii operaționale a sistemelor de luptă occidentale utilizate în Ucraina și în asigurarea disponibilității suportului logistic”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Hub-ul, situat în apropierea graniței cu Ucraina, va deservi obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 și Challenger, vehicule de luptă de infanterie Marder, vehicule de transport blindate Fuchs și camioane militare.

„Este o preocupare cheie pentru noi, cei de la Rheinmetall, să oferim forțelor NATO și Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat șeful executivului Armin Papperger într-un comunicat.

Rheinmetall a fondat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru a oferi sprijin vehiculelor NATO din statele baltice.

37 comentarii

  1. Mitică Răspunde

    Locația se pare că-i mai aproape de Ungaria decât de Ucraina …Doamne Feri de ceva ,, evenimente,, eliberatoare de fascism accidental…

  2. H&R Răspunde

    Piesele poate sa vina cu curierul. :)))

    • Tactics Răspunde

      Unde s-a ajuns…. Pe vremuri totul se facea in secret, chiar si lucrurile marunte, acum afli totul de pe net.
      Mai bine faceau un “atelier ” de reparat buldozere si excavatoare, si in secret si altceva…..

    • Mi...mi...mi .. Tică Răspunde

      Prin FedEx. Si care este problema?

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    În proximitate există stația de carburanți Lukoil, depozitul mare de carburanți al Petrom unde și rezervoarele de s-ar goli tot sunt un real pericol din cauza resturilor depuse, depozitul de furaje al Abomix care la o adică arde mai ceva ca petrolul plus este ca și infrastructură de transport și o linie ferată (drept nu prea folosită). Asta de aia zic pentru că cea rutieră 100% nu ar face față la transport de vehicule de mare tonaj pe acolo. Ne-am pus un țintar pe spate. Asta este. Plus eu tind să cred că de se va porni treaba va funcționa 24/24. Să nu am dreptate.

    • Pistike Răspunde

      Marș bă d-aci!
      Tu și prietenii tăi orbaniști, aă vă luați de lăbuțe și mergeți 10 Km mai la vest, la prietenul vostru orbanică și-i prestați o felație, lașul pwlii ce ești!

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Pardon? Nu am înțeles? Stau și mă minunez de unde ai ajuns la concluzia asta? Să te văd cu gura mare și în primul rând când va fi cazul. Tare-mi-e că vei lătra exact cât mai de la distanță și atunci.

        • Pistike Răspunde

          Mă-ta latră!
          Ce vină am eu că tu ești un laș prost care nu înțelege limba română?

        • Radio Șanț Răspunde

          Tu du-te sub pooooala lui orban. Sa te miruiasca

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Ajungi și tu la niște concluzii de îl ia pe om durerea de cap. Exacft ca pe vremea pandemiei, că dacă punei o întrebare despre vaccin săreau cu gura pe tine vajnicii apărători ai cauzei că ești antivaxer. Nu diferă nimic doar subiectul discuției. Că în rest în postarea ta nu văd nici o logică plus că nici nu spune nimic. Iar pe tine să te miruiască Simion ăla cu AUR-ul lui și Șoșoacă, iubirea ta secretă. Ce zici? Du-te și te culcă prostule până nu-ți crapă singura venă din cap. Nu vreau să te am pe conștiință.

      • Lacika Răspunde

        Marsh la cotetzul de porci măi viteazule karatist din gură! Aici ești viteaz dar în rest ești papuc!

        • Norick Răspunde

          Nu-i de mirat cum vorbeste : e un taran si jumatate. 😛 Da’ nu cred , ca au astia porci…Max. oi si capre… 😛 🙂 😀

          • Lacika

            Mda. Era să zic ceva dar mai bine mă abțin. Și de covid era plin de experți viteji cu vaccinatul dar acum văd că de rușine s-au dat la fund. Că acuma citesc că sunt vreo 40 de cazuri cu morți de covid pe săptămână dar în mod interesant nimeni nu se mai alertează. Că probabil s-au terminat fondurile, mă gândesc de aia. Așa că ce poate face țăranul dacă școală nu are? Caută alt scop “nobil” papagalul. Că poate-poate mai pică ceva. Ăștia-s niște loseri gălăgioși, niște putori ai societății. La ăștia le era bine pe vremea lui Ceașcă că de bine-de rău dar aveau un loc de muncă. Că de lucrat nici atunci nu lucrau. Aș zice că ar fi bine dacă cineva le-ar tăia netul dar cred că și pe aia o fură de la vecin. Că de când cu wireless numai un cod îți trebuie. De toată jena ăștia.

          • Norick

            Tot asa gandesc si eu. Astia fura tot ce se misca . Inclusiv numele… 😛 🙂
            O zi faina sa ai.. 😀

      • Momâia societății Răspunde

        Nu te poți baza că vom avea noroc. Lașul pwlii ce ești. Numai gura de tin că în rest tremuri să-ți intre pe card ajutorul social. Alți să lucre pentru tine. Handicapat de serviciu ce ești!

    • Tu nu intelegi nimic. Răspunde

      Noroc ca nu s-a facut direct in dormitorul tau. Ca mureai ca prostu. In somn.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Nu mă cobor la nivelul tău. Și să știi că nu-mi convine deloc că se întâmplă ce se întâmplă. Dar degeaba răcim noi gura aici că nu cred că inclusiv conducerea județului sau a municipiului a avut dreptul să spună ceva. Și asta iar nu este în ordine. După mine. Iar frică nu mi-e, de ce să-mi fie? La câte am experimentat la viața mea puține au mai rămas de făcut, asta era una dintre ele. Dar nu mă bucur, că nu e de bine. Asta pentru nimeni. Sper că acum vei putea să-ți faci programul tău de nani, supermen de Zotmar. Ce noroc pe capul nostru că te avem!😵🙃😨Să nu uiți să-ți pui ceasul deșteptător să sune că mă aștept ca la ce gură mare ai să ții piept dujmanului de klasă.

  4. Satmarean1 Răspunde

    Poate sa aiba fiecare parerea lui,dar un lucru e clar: in caz de escaladare a conflictului suntem tinta,clar. Cine crede altfel,nu stie ce vb. Sa ne fereasca D-zeu.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Deci nu sunt singur cu părerea mea. Eu doar am prezentat foarte pe scurt infrastructura vulnerabilă. Sper din toată inima că nu voi avea dreptate. Condoleanțe riveranilor. Că mai sunt și oameni simpli care trăiesc și locuiesc acolo și la ce trafic va genera e vai și amar de ei.

    • MUE Răspunde

      Nu escaladeaza. Il rade NATO de pe fata planetei. Nu-si permite sa faca asa ceva.

    • Mi...mi...mi .. Tică Putza Mica Răspunde

      Amu deja este clar ca esti troll. No, vrei nu vrei, daca nu te fereste Dumnezeu, nu vorbi in numele meu, pe tine te-or omora oricum. Primu o sa fi!!!😁👍😀😂
      Prostule! Da daca erai cu Rusia nu erai tinta? Adica ce? Numai Rusia poate sa tinteasca? Cum poti fi asa de prost? …n-am cuvinte…

  5. Pap Remus Răspunde

    Substanțe radioactive ?????? Poate mai târziu ???

  6. Marius Groza Răspunde

    Iohannis ne bagă în război

    • Mi...mi...mi .. Tică Putza Mica Răspunde

      Iohanis te baga in pizda la ma-ta. Si se pisa pe tine. Impreuna cu toata comunitatea internationala. No bine exceptand Iran, Koreea de Nord si Eritreea. Sti ma unde-i Eritreea?

  7. xpert86 Răspunde

    Pe langa faptul ca Satu Mare va intra pe harta Moscovei si va deveni o ținta, orașul si judetul se va alege cu șosele facute praf de tonaj vehiculelor blindate si a celor care le vor transporta pana la punctul de lucru si retur!!!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮
    Nu stiu cui a aparținut ideea💩dar cu siguranta unor minți luminate💩 care au vrut sa se bage in seama ca chilotii tanga in cur!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Atâtas vreme cât ponoasele tragem noi cetățenii de rând pe nimeni nu interesează aceste mărunțișuri. Adică pe nimeni din zona decizională. Vezi și situația creată de cerealele ucraineene. Ce repede se uită că era vorba că vai africanii mor de foame. Nimeni nu pomenea la început că se dorește să se facă mișculații pe spinarea est-europenilor cu grânele. Mișculații ce se fac de un an de zile la greu. Ei să iasă bine, restul nu contează! Ba mai mult, te mai fac și rusofil sau cel puțin orbanist repede.

    • Mi...mi...mi .. Tică Putza Mica Răspunde

      Du-te in Rusia. Acolo circula doar biciclete. Nu circula tancuri si blindate. Si nici nu este o tinta pt. NATO. Somn usor oaie.

  8. Pistike Răspunde

    Pișa-m-aș în gâtul mămicilor voastre de fătălăi!
    Cum poola mea ați ieșit de pe puțulica taților voștri?

    Dacă nu vă convine, faceți ce au făcut și strămoșii voștri acum 1000 de ani – EMIGRAȚI la viktoraș al vostru, FMMV!

    • Pap Remus Răspunde

      Și măta trebuia să facă avort……dar a ratat orificiul.
      Retardatul p..i mele.

      • Ciuciu Răspunde

        Remus, nu trebuia sa faca mama lui Pistike avort. Trebuia sa deie cu el in perete imediat dupa ce a iesit din gaura. Mama lui cred ca a fost o vaca. Iata ca un bou a iesit din vaca aia.

    • @Pistike Răspunde

      Ce e gălăgia asta copile? A fermentat mămăliga-n tine și ai halucinații? Acum te crezi Rambo? Stai pe fund până ai pe ce. Că numai gura-i de tine dar și aia doar la adăpostul poreclei că față în față cu un om ești ș doar un retardat asistat. Leagă-ți opinca ca lumea că altfel vei pica în nas pe uliță fix în bălegarul de la porci.

  9. Kuka Răspunde

    Bă, ce de pizd3 comentează aici!
    Ce sunteți voi, femele cu putză, sau băieței cu chizdă?
    Dacă tremură gacile pe voi, de ce nu mergeți, acum cât mai puteți, acasă în țara vecină și neprietenă??
    Mai târziu va fi prea târziu pentru voi!

  10. Cătălin Răspunde

    Șoseaua pe strada Magnoliei este exact ca după război , ce bine ca apar si tancurile.

    • Pistike Răspunde

      Măi kakalin, hai să explic la tine ca la proșt, poate înțeleg și lătrăii de mai susi:
      Platforma industrială de pe Depozitelor, inclusiv Comatul are acces la linie ferată, deci nu cred că se va distruge infrastructura rutieră, care oricum este varză!
      Pricepuși?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.