PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Tablouri realizate de Inteligenţa Artificială, expuse la Satu Mare

La Casa Meşteşugarilor s-a deschis astăzi, 4 aprilie, prima expoziţie de artă realizată de către o inteligenţă artificală la Satu Mare. Expoziția “Pensula și IA” este axată pe cinci teme: Ardealul, jucăriile pentru copii, nașterea, războiul și viitorul.

Arta prin Inteligenţa Artificială are la bază pictori faimoși și realizează lucrări din câteva detalii oferite de artist.

În cardul vernisajului, Péter W. Szabó, unul dintre fondatorii acestor lucrări, a explicat cum sunt percepute aceste lucrări.

” O parte dintre pictori au spus că asta nu e artă, nu are ce căuta în galerii, e chiar contrar, dar o altă parte a spus că este chiar binevenită, că arta nu avansa în ultimi ani. Asta ne forțează să facem experimente, să găsim o cale, să vedem ce înseamnă arta în sine. În mod indirect de aici am ajuns la o serie de opere de artă din secolul XX”, a explicat Péter W. Szabó

Expoziția este deschisă în perioada 4 aprilie- 5 mai 2023, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare de luni până vineri de la ora 9.00 până la 16.00 iar sâmbătă de la ora 10.00 la 14.00.