PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Constructorii au făcut gaură de 6 metri în dig. Primarul: Nu există niciun pericol!

Au început lucrările la pasarela pietonală, iar constructorii au făcut o gaură de aproximativ șase metri în dig. Primarul dă asigurări și spune că nu există niciun pericol.

Lucrările la pasarela pietonală peste Someș au început, iar constructorii au spart digul pe o porțiune de circa șase metri. Primarul Kereskenyi Gabor spune, însă, că acest lucru se face cu aprobarea specialiștilor și nu prezintă niciun pericol.

“Pentru realizarea lucrării se va desface digul Someșului pe o porțiune de 6 metri. Se vor trezi unii mari specialiști care își vor da cu părerea. Vreau să vă spun ce ne este comunicat și asumat, nu numai de executant, ci de experți. Conform acestei expertize, bineînțeles, nu există niciun pericol pentru oraș. Există planuri de intervenție în cazul în care vom avea ploi abundente. Sunt soluții de intervenție rapidă, dar sperăm că nu va fi cazul”, a spus primarul.

Pasarela pietonală peste Someș urmează să fie construită între cele două poduri, Decebal și Golescu. Aceasta va lega Centrul Nou al orașului Satu Mare de mall-ul Shopping City Satu Mare. Termenul de execuție este de 12 luni.