PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Prins beat şi fără permis la volan. L-au anchetat până când… s-au prescris faptele

Un bărbat din Negrești Oaș care a fost prins conducând beat şi fără permis a scăpat de dosarul penal pentru că s-au prescris faptele. El a fost prins beat în anul 2018, iar sentinţa de prescriere a fost dată luna aceasta de către Judecătoria Negreşti Oaş.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 27.02.2018, în jurul orei 20.30, bărbatul a fost oprit în trafic între Oraşu Nou şi Negreşti Oaş ca urma a faptului că avea defecţiuni la sistmeul de iluminat. Pentru că emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,33 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii i-au cerut permisul de conducere, dar bărbatul a spus că deține permis de conducere categoria B emis de autoritățile portugheze, doar că nu îl are asupra sa. El a fost invitat a doua zi la poliţie să prezinte permisul, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ulterior, poliţiştii au descoperit că nu avea niciun fel de permis.

Bărbatul a fost anchetat timp de aproape 5 ani, iar în cele din urmă, după ce a fost trimis în judecată, s-a decis încetarea urmăririi penale ca urmare a prescrierii faptelor.