PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Cum i-a umilit un protestatar pe polițiștii din Carei. Le-a fluturat buletinul pe la nas

Doi poliţişti din Carei au fost umiliţi, ieri, de către un protestatar venit din ţară pentru a participa la evenimentul la care a fost invitată preşedinta Ungariei, Katalin Novak.

În jurul orei 3.00, un echipaj din Carei a oprit maşina care circula prin Carei şi poliţiştii i-au cerut şoferului să se legitimeze. Protestatarul i-a cerut tânărului poliţist să îi spună motivul pentru care i se cere buletinul, afirmând că poliţistul nu poate aface acest lucru fără un motiv anume. În acel moment, tânărul poliţist s-a pierdut şi l-a chemat pe colegul său. La rândul său, colegul poliţist din Carei nu a reuşit nici el să-l convingă pe protestatar să îi ofere buletinul pentru a fi verificat.

După un dialog total neprofesionist, protestatarul i-a comunicat agentului doar numele şi anul de naştere, având buletinul în mână. Poliţistul s-a dus la maşina de serviciu să îl verifice, revenind peste câteva minute şi spunându-i protestatarului că este în regulă şi poate să plece. El avea de mers la accidentul din Foieni.

Întreaga discuţie a fost înregistrată şi postată pe Facebook, unde are mii de disitribuiri. Practic, sute de mii de oameni din România râd de intervenţia Poliţiei Carei. Protestatarul le-a cerut poliţiştilor să le comunice doar legea în baza căreia sunt verificaţi, dar poliţiştii nu au putut să le ofere răspunsuri.