Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

VIDEO. Cum i-a umilit un protestatar pe polițiștii din Carei. Le-a fluturat buletinul pe la nas

Doi poliţişti din Carei au fost umiliţi, ieri, de către un protestatar venit din ţară pentru a participa la evenimentul la care a fost invitată preşedinta Ungariei, Katalin Novak.

În jurul orei 3.00, un echipaj din Carei a oprit maşina care circula prin Carei şi poliţiştii i-au cerut şoferului să se legitimeze. Protestatarul i-a cerut tânărului poliţist să îi spună motivul pentru care i se cere buletinul, afirmând că poliţistul nu poate aface acest lucru fără un motiv anume. În acel moment, tânărul poliţist s-a pierdut şi l-a chemat pe colegul său. La rândul său, colegul poliţist din Carei nu a reuşit nici el să-l convingă pe protestatar să îi ofere buletinul pentru a fi verificat.

După un dialog total neprofesionist, protestatarul i-a comunicat agentului doar numele şi anul de naştere, având buletinul în mână. Poliţistul s-a dus la maşina de serviciu să îl verifice, revenind peste câteva minute şi spunându-i protestatarului că este în regulă şi poate să plece. El avea de mers la accidentul din Foieni.

Întreaga discuţie a fost înregistrată şi postată pe Facebook, unde are mii de disitribuiri. Practic, sute de mii de oameni din România râd de intervenţia Poliţiei Carei. Protestatarul le-a cerut poliţiştilor să le comunice doar legea în baza căreia sunt verificaţi, dar poliţiştii nu au putut să le ofere răspunsuri.

29 comentarii

  1. bigbrother Răspunde

    Trebuie să te legitimizezi oricând dacă organul îți cere asta. Încă o dată se vede că unii sunt protejați. Și ne mai mirăm că au făcut în voie gălăgie la un eveniment. Și mă gândesc nu aveau nici autorizație să protesteze. Care cam trebuia. Polițistul ar putea fi inclusiv sancționat de către superiori. Dar cum cel în cauză era de partea “corectă” a cauzei am dubii că se va întâmpla ceva. Felicitări! Ați irosit o ocazie ca să arătați că nu sunteți cum vi se spune prin toată Europa. Adică țigani. Singuri v-ați autocaracterizat.

    • Anonim Răspunde

      din lege (2) Poliţistul este obligat să aducă la cunoştinţă persoanei, verbal, motivul legitimării.

      • Polizei Răspunde

        Control de rutina. (Singura obligatie o are sa se prezinte). Intreaba-i pe politistii din Austria dc te-au oprit noaptea la ora 2 cu nr din alta zona daca s-ar pune problema…:-)

        • dani Răspunde

          stai linistit ca acolo au toti ciocu mic numa in tara se cred zmei boschetarii dracului

        • Pierdutilor Răspunde

          Ia intreaba un austriac sau un neamt de cate ori o fost opriti pentru control de rutina . Faci aici pe desteptu degeaba

  2. Como se dice? Răspunde

    Tiganii se simt bine acasa, in vest nu-si cer drepturile. Toate drepturile și obligațiile sunt stipulate în Legea 218/2002 cu actualizările aferente, referitoare la Poliția Română. Drepturile ca cetățean se limitează doar la a-i cere legitimarea, în condițiile în care agentul de poliție omite sau nu vrea să facă acest lucru. Trebuia sa-l intrebe de folia pe geam 🙂

    • Luis Bratu Răspunde

      Como se dice?, 1) Eu eram pasager nu șofer
      2) Șoferul le-a prezentat toate documentele
      3) Folia este pusă pe geamurile din spate
      4) În lege spune destul de clar când mă pot legitima pe mine : ”atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi”
      5) Dacă aveau indiciile menționate în lege, nu trebuia să mă lase să plec, ba chiar trebuiau să mă ducă la secția de poliție.
      PS: reține, eu eram pasagerul de pe bancheta din spate. Foarte mulți oameni care au văzut videoclipul cred că eu eram șoferul. Dacă eram șoferul, același lucru îi întrebam.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Unde tu îți petreci mare parte a vieții tale să-i freci la fund pe vestici dacă faci așa la un control de rutină în secunda doi culegi de pe jos dinții tăi de haur. Atât. I-auzi tu! Aveți deja capul plin toți de bășini de astea că numai drepturi aveți dar obligații ioc! V-ați găsit și voi să vă dați rotunzi cu mucosul ăsta!

  3. Vasile Răspunde

    Polițiști făcut la apelul bocancilor,care nu cunosc legea, și pe deasupra sunt și penibili.

  4. Vasile Răspunde

    Legea care reglementează legitimarea este L 218/2002 art.34.Puneti mâna și citiți copilași, s-au vă gândiți deja la pensia specială,dar m-ai aveți de așteptat, așa că la muncă i-ar dacă nu vă place imediat se coc căpșunile din Spania.

    • carcotas Răspunde

      Art.34 alt. 2 precizeaza ca trebuie specificat motivul nu articolul de lege. Modivul l-a comunicat :control de rutina. Ce ar insemna sa te certi in trafic pe articole de lege? Un nesimtit!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Uitați oameni buni care e motivul pentru halul în care a ajuns poliție! Uitați un specimen care duce o luptă surdă cu propria limbă maternă, @Vasile îl chemă. Păi cum scrii o amendă dacă nu știi corect limba română???? Nu mai bine lași pe contravenient să plece? Ce atâta durere de cap și există riscul să te faci și de maro!
      Pentru intelectul tău enumăr greșelile grosolane comise – s-au, m-ai, i-ar. Oare învățătoarea ta din clasele elementare ce spune săraca?

  5. Vasile Răspunde

    Dacă aveați sânge și nu more de curechi in vene cetățeanul putea fi legitimat fără nici un fel de probleme,dar va simțit că nu sunteți pregătiți.

  6. Satmarean Răspunde

    E praf cu pruncii ăștia tineri !!! S-a dus dracului Poliția Română și e jale mare !!! Dezastru !!!

  7. Maci Laci Răspunde

    FELICITĂRI FOARTE BINE LE-A FĂCUT DACĂ ȚIN PARTEA HOȚILOR DE ȚARĂ!!!! TOȚI ROMÂNII AR TREBUI SĂ FACĂ LA FEL!!!!

  8. H.K. Răspunde

    Nemernicul asta a participat la protestul antimaghiar din centrul Careiului la dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc.
    A venit din sudul romaniei sa arata cat e de patriot , si sa faca scandal cat mai mare .
    Mai vreti sa intrati in schengen ?????? Nici intre oameni civilizati n-asi lasa sa intrati……retardatilor.

    • Anonim Răspunde

      Legea spune (2) Poliţistul este obligat să aducă la cunoştinţă persoanei, verbal, motivul legitimării.

  9. Anonim Răspunde

    A fost o lecție !

  10. Dani Răspunde

    Singurul adevar este ca : Marlanul nu facea asta intrun stat de drept! Acolo in secunda doi era scos din masina si incatusat! De unde pana unde te ei de gura cu un Politist! Nu mai exista respect pentru uniforma ! Marlani au drepturii! Norocul lui a fost ca nu a intilmit un Politist versat !

  11. Unu' Răspunde

    Vai de capul lor de “agenți de poliție”!
    Legitimarea ESTE OBLIGATORIE ȘI LA DISCREȚIA agentului de poliție, chiar și fără motiv întemeiat!
    ART. 35. – (2) și (3) și Art. 182. – (1) din OUG 195/2002!!

    Pe lângă cunoașterea relativă a legii și sarcinilor de serviciu, primul polițist NU a purtat cascheta, dar este o abatere minoră!

    • Anonim Răspunde

      In lege scrie (2) Poliţistul este obligat să aducă la cunoştinţă persoanei, verbal, motivul legitimării.

  12. Garboz Răspunde

    S-o aprins balegaru din pusta in voi migratorilor?

  13. claudiu Răspunde

    Doar politistii rutieri pot face verificari de rutina,nu era cazul celor din Carei care pareau a fi dupa tinuta de la serviciul ORDINE PUBLICA, politistii s au lasati intimidati din cauza ca nu cunosteau notiuni elementare…

  14. bigbrother Răspunde

    Asta se cheamă prin alte părți mai civilizate disoluția statului. Aici duce dacă nu intervii când trebuie și mai ales cum trebuie …… Și în primul rând e vina poliției că lasă să se urce unii peste ei. Dacă era baba cu pătrunjelul sigur era dus în cătușe la interogatoriu dar dacă e ceva de ăsta gălăgios-manelist sunt mielușei.

  15. Pierdutilor Răspunde

    Astia de faceti pe mari destepti ca era incatusat daca era intr-o tara civilizata, n-ati trecut granita numa cu google maps. In strainatate nici nu te opreste garda numa daca faci ceva. Numa la noi cu vrajeli de control de rutina si legitimari de astea ca n-au ei ce sa faca.

    • bigbrother Răspunde

      Dar dacă chiar te oprește fii sigur nu treci până nu te verifică. Scurt și la obiect. Și dacă ești dubios că ai băut mai și sufli în fiolă. Nu ca ăsta că face pe el. Că au și ei altceva mai bun de făcut decât să umble după nespălați și cu bășini în cap.

  16. desmaplan Răspunde

    oare..macar au retinut numarul de inmatriculare a masinii cocalarului/tupeist??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.