PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Casieră condamnată la închisoare pentru că nu a scanat toate produsele unui client

O casieră din Suceava a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru că nu a scanat toate produsele de pe bandă, titrează Digi24. Femeia s-ar fi înteles în prealabil cu un client astfel că, din totalul cumpărăturilor de aproape 650 de lei, bărbatul a plătit doar 87 de lei, informează jurnaliștii de la Știrea Sucevei.

În baza unei înțelegeri avute anterior, casiera i-a scanat clientului doar parte dintre produse. Astfel că, din totalul de 649 de lei, cât costau produsele puse în coș, bărbatul a avut de achitat pe bon doar 87 de lei.

Când a vrut să iasă din magazin, clientul a fost oprit de agenții de securitate. În urma comparării produselor cumpărate cu cele achitate, oamenii legii au descoperit furtul. Bărbatul a achitat diferența de bani. Chemată de manager, casiera, în vârstă de 48 de ani, a recunoscut că îl cunoaște pe client și că nu i-a scanat intenționat toate produsele, scrie sursa citată.

În urma procesului din instanță, femeia a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Și clientul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru furt.