PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. “Drumul lui Iuliu Maniu”, la Satu Mare. Liberalii au depus jerbe şi au cântat cântece patriotice

Organizația Seniorilor Liberali Bihor, în frunte cu președintele Grigore Morar și Societatea cultural-patriotică, ”Avram Iancu”, filiala Bihor, condusă de generalul de brigadă în retragere, Grigore Bartoș, s-a derulează o acțiune itinerantă, intitulată generic, ,,Drumul lui Iuliu Maniu”. Pe traseul acestui drum, se află locurile legate de viața și activitatea marelui om politic român: Casa Memorială ,,Iuliu Maniu” de la Bădăcin, Monumentul de la Ip, Casa Memorială ,,Gheorghe Pop de Băsești” din Băsești, Casa Memorială și biserica lui ,,Vasile Lucaciu” din Șișești, Monumentul ,,Ostașului Român” din Satu Mare și bustul lui ,,Avram Iancu” din Carei.

La Monumentul ,,Ostașului Român” din Satu Mare, delegația bihoreană a fost întâmpinată de liberalii sătmăreni în frunte cu deputatul Adrian Cozma, secretarul de stat, Cristian Valer Beșeni, președintele O.S.V. Satu Mare, Alexandru Horvat, președintele O.F.L. Alina Ristea, secretarul general al BPM Satu Mare Victor Ioan Cernea, primarul Zenoviu Bontea.

Alături de echipa liberală, s-a aflat și colonelul Nicolae Codreanu, președintele Asociației Veteranilor de Război Satu Mare.

Corul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare, președinte Lucian Marișca, dirijor, Renata Inovan și coordonator, Ana Cucu, au interpretat câteva cântece patriotice, iar cei prezenți au depus jerbe de flori. A fost un moment de o puternică încărcătură patriotică, cu o adâncă rezonanță în sufletele tuturora.