PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Poliția Animalelor, în acțiune în județ. Sute de sătmăreni au fost sancționați

În perioada 01.03-08.05.2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Biroul pentru Protecția Animalelor, au aplicat un număr de 284 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 67.580 lei.

În aceeași perioadă, polițiștii au desfășurat o serie de activități de informare în Tarna Mare, Valea Vinului, Călineşti Oaş, Iojib, Halmeu, Turulung, Craidorolţ, Domăneşti, Socond, Căuaş, Porumbeşti, Apa, Urziceni, Târşolţ, Homorodu de Mijloc, în vederea responsabilizării proprietarilor și a deținătorilor de animale pe linia protecției animalelor, fiind efectuate verificări în cadrul unităților administrativ teritoriale privind respectarea obligațiilor legale de înființare a serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, potrivit O.U.G. 155/2001.

Astfel de verificări au avut loc și în  P-ţa de Vechituri din Mun. Satu Mare, respectiv pe stadionul ,,Someşul’’ în cadrul expoziţiei canine ,,Dog Show”, cu privire la modul de respectare a legislaţiei în domeniul protecţiei animalelor, verificarea deţinătorilor de animale şi informarea acestora în legătură cu nevoile etologice în funcţie de specie, asigurarea asistenţei medical-veterinare.

Activitățile de informare au vizat mai multe subiecte privind obligațiile prevăzute de lege, conform LEGII 205/2004, O.U.G. 55/2002, O.U.G. 155/2001 respectiv :

Sesizările directe se depun la sediul Biroului pentru Protecția Animalelor la adresa str. Petofi Sandor nr.32 , prin e-mail la adresa cabinet@sm.politiaromana.ro sau sesizare telefonică  la numărul de telefon al biroului 0261 807 769.


Sursa: IPJ Satu Mare