PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Prefectul Radu Roca atrage atenția: Eveniment din bani publici prezentat doar în limba maghiară

Prefectul Radu Roca le-a atras atenția organizatorilor de evenimente publice din județul Satu Mare cu privire la prezentarea evenimentelor și în limba română, asta după ce, în weekend, a avut loc evenimentul Weekendul în Familie, care, în prima zi, a fost  prezentat doar în limba maghiară.

Prefectul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu s-a asigurat, în prima zi, și un prezentator în limba română, astfel că nu toți cei prezenți au înțeles despre ce este vorba.

„Aș vrea să le transmit organizatorilor de evenimente publice din județ să fie mai atenți la detalii. Aici mă refer la evenimentul care a avut loc, weekendul trecut, în Grădina Romei, când în prima zi, moderatorul nu a prezentat și în limba română. Atunci, ar fi bine să se asigure pe scenă și un prezentator în limba română. Nu cred că banii câștigați din proiecte de la Consiliul Județean sunt doar ai minorității maghiare. În plus, acolo vorbesc despre prima zi când au fost mulți sătmăreni, români, la un pahar de vorbă și din respect ar fi fost normal să înțeleagă ce se petrece”, a transmis Radu Roca.