Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Prefectul Radu Roca atrage atenția: Eveniment din bani publici prezentat doar în limba maghiară

Prefectul Radu Roca le-a atras atenția organizatorilor de evenimente publice din județul Satu Mare cu privire la prezentarea evenimentelor și în limba română, asta după ce, în weekend, a avut loc evenimentul Weekendul în Familie, care, în prima zi, a fost  prezentat doar în limba maghiară.

Prefectul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu s-a asigurat, în prima zi, și un prezentator în limba română, astfel că nu toți cei prezenți au înțeles despre ce este vorba.

„Aș vrea să le transmit organizatorilor de evenimente publice din județ să fie mai atenți la detalii. Aici mă refer la evenimentul care a avut loc, weekendul trecut, în Grădina Romei, când în prima zi, moderatorul nu a prezentat și în limba română. Atunci, ar fi bine să se asigure pe scenă și un prezentator în limba română. Nu cred că banii câștigați din proiecte de la Consiliul Județean sunt doar ai minorității maghiare. În plus, acolo vorbesc despre prima zi când au fost mulți sătmăreni, români, la un pahar de vorbă și din respect ar fi fost normal să înțeleagă ce se petrece”, a transmis Radu Roca.

19 comentarii

  1. Scriitorul Răspunde

    Stați liniștit au știut de acesta necesitate, doar că nu au dorit asta și nu prin neatenție ci în mod clar dorit.

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Eu însumi am participat și nu odată ca să traduc pentru români la fel de fel de evenimente unde participanții din țara vecină normal că vorbeau ungurește. După un timp mi s-a cerut frumos să nu mai traduc că înțeleg și ei atâta și se pierde timp prețios în dauna reprizei a treia. Nu o să înțeleg niciodată aceste răbufniri ca acesta. De ce tot trebuie fabricate?

  3. Bibi Răspunde

    “Cum iți așterni, așa dormi”! Acest proverb e despre faptul că le-ati dat dreptul la bilingv, aceștia au luat-o pe scurtătura, ciuciu română, numai ungureasca. Mai e una: “dacă-i dai nas lui Ivan, se suie pe divan”

    • Romale Răspunde

      Faszi iesiti din UE si sunteti castigati, daca asta va fute la cap.

      • Pistike Răspunde

        Da’ poola, mai bine îi scoatem pe unguri! Ungurii oricum vor sub talpa rusului!
        Orban preten bun iestem cu putință!

        • @Pistike Răspunde

          Is curios cu cine ai scoate ungurii. Referitor la rusi, stai lejer ca de vor, se baga si in Romania ai impresia ca NATO va sari sa te apere (eventual ti-a da munitie, daca o sa ai tupeul sa iesi din ascunzatoare), asa ca mai bine sa stai neutru decat sa devii tinta.

  4. Tise Răspunde

    S-a trezit Roca din beție. Viceprimarul Cristina Ilieș și vicepreședinții Buzgau și Cornea au fost prezenți la eveniment. Ei în ce limba au vorbit?

  5. Coica Răspunde

    În ce limba vorbește domnil Roca cu doamna Eniko?

  6. Nocolae Glodean Răspunde

    Pentru limba romana apasă tasta 1. Pentru limba maghiara, tasta 2

  7. What the Fanta Răspunde

    Oare daca se vorbea exclusiv engleza si nu partial ca si la TVR unde ar trebui sa se foloseasca expresii si cuvinte numai in limba romana pt care exista traducere, nevorbind de alea comerciale unde a scapat de sub control, oare mai aparea acest artcol? Iar varianta cu banii publici nu stiu exact la ce se refera, stiam ca aceste evenimente sunt din sponsorizari si sunt organizate de ONG-uri.

  8. Antal Răspunde

    Roka ce limba vorbește?

  9. S Răspunde

    Felicit domnul ROCA (vulpe) , s-a fie vigilent, s-a impuna, conform legii, sí la Sambrar oilor sí la festivalul Codrenesc prezentarea obligatoriu bilingva .

    • Daniel Răspunde

      Mai mulți români vorbesc maghiara decât cei care vorbesc codreneşte sau oşeneşte 😃

  10. unu Răspunde

    Hopa ce avem noi aici??? 3 stiri cu prefectul într-o singura zi???
    Cine ne spune care e substratul acestor “apariții ” misterioase? De ce trebuie sa fie vizibil domul prefect care până acum apărea în presă de 3 ori pe lună??? Prevăd că în perioada următoare va fi din ce în ce mai “vizibil”

  11. unu Răspunde

    Revin cu scuzele de rigoare, prefectul apare în 4 dintre știrile de azi, ăla cu pesta porcină nu l-am observat inițial.

  12. H&R Răspunde

    Cozma e in concediu, ca Roca e in stiri?

    • Beeeee Răspunde

      Sau poate fac cu schimbul? Și aici se aplică rotativa? Azi eu, mâine tu? Având în vedere meseria de bază a perfectului eram mai degrabă curios care sunt aspectele sanitar-veterinare legate de această ieșire în public a dânsului întru prostirea turmei electorale. Beeeeeeeeeee.

  13. vadimT Răspunde

    scoateti o lege , ca si la orice servici se vorbeste numai in romana: nu engleza si germana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.