PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Prefectul Radu Roca: Primăria să finalizeze cât mai repede Planul Urbanistic General

,,Primăria să finalizeze cât mai repede Planul Urbanistic General”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, luni, în cadrul unei conferințe de presă. El a spus că ,,nerealizarea PUG-urilor aduce foarte multe dezavantaje” persoanelor și investitorilor care doresc să construiască.

,,Există un plan de cadastrare şi, din păcate, doar nouă primării au în curs de implementare acest plan cadastral. Este prea puţin. Nu îi înţeleg pe primari de ce tergiversează atât de mult finalizarea PUG-urilor deoarece vom pierde fonduri europene. Ştim foarte bine că fără un plan urbanistic general este greu de accesat fonduri europene atât prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi prin Programul Operaţional Regional şi pe agricultură. Solicit Primăriei Satu Mare mai multă implicare şi finalizare în cel mai scurt timp pentru că ştim foarte bine că PUZ-urile costă bani, bani în plus pentru investitori şi dezvoltatori. Până şi persoanele fizice care vor să construiască au avut probleme până acum”, a declarat prefectul Radu Roca.

Prefectul a ţinut să precizeze că nu are niciun interes imobiliar, dar ,,nu este normal ca oamenii să plătească mii de euro pentru PUZ-uri”.

,,Vreau să amintesc că nu am niciun interes imobiliar, dar trag un semnal de alarmă pentru că sunt cetăţenii nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi”, a mai afirmat prefectul Radu Roca.