PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sentință după șase ani. A provocat un accident mortal, iar acum a primit închisoare cu suspendare

Un bărbat din județul Satu Mare a fost condamnat la închisoare cu suspendare după 6 ani de la accidentul mortal pe care l-a provocat.

Potrivit informațiilor PortalSM, accidentul a avut loc în data de 18.05.2017, atunci când bărbatul a intrat cu mașina într-o căruță. În urma accidentului a rezultat decesul căruțașului.

Șoferul mașinii a declarat că a început să frâneze ușor, în mod constant, de la aproximativ 100 metri față de căruță. La un moment dat a acționat mai puternic frâna de serviciu şi a simţit faptul că, remorca pe care o tracta a lovit autoutilitara şi l-a împins, acela fiind motivul în care s-a produs accidentul.

De asemenea, acesta a explicat că în momentul în care a intenționat să efectueze manevra de depășire, circula cu o viteză de aproximativ 60 km/h, în afara localităţii.

Acum, după șase ani de la accident, bărbatul a fost condamnat la un 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, precum și la plata sumei de 19.852,13 lei, cu titlu de despăgubire.

Foto cu scop ilustrativ