PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Profesori agresați de părinți la Satu Mare. „Nu îi interesează salariul cât siguranța în clasă”

În timpul protestului care a avut loc azi, câțiva profesori, însoțiți de liderul Sindicatului Învățământ Preuniversitar (SIP) Satu Mare, Sergiu Tâlvâc, a atras atenţai asupra unor aspecte care se petrec în şcoală.

El a ţinut să precizeze că problema nu este doar de salarizare ci şi a siguranței în clase. Potrivit acestuia, mai mulți profesori din Satu Mare și din țară sunt agresați, uneori chiar loviți de părinții nemulțumiți. El a dat exemplul unei şcoli din Satu Mare unde părinţii fac regulile, iar profesorii au vrut să nu mai intre la ore.

„În primul rând, cum sunt tratați de părinți, de elevi, nu mai au siguranță în școală. Unii mi-au spus că nici atât nu îi interesează salariul cât siguranța în clasă. Au ajuns să fie înjurați, amenințați, unii chiar loviți. Ce putem noi să facem ca profesori ca să fim din nou respectaţi, dacă cei care ne conduc nu ne respectă? Au ajuns părinţi, în Satu Mare, care au început să condamne în şcoală, să bată cu pumnul în masă! Poate aţi auzit, colegii mei de la şcoala respectivă au vrut să iasă de tot şi să nu mai intre deloc în şcoală. Păi vine un părinte şi îi bate. Şi ne mirăm acei copii se poartă cum se poartă părinţii. Trebuie să oprim odată treaba asta” , a spus Sergiu Tâlvâc, liderul Sindicatului Învățământ Preuniversitar (SIP) Satu Mare.

El a explicat că această agresiune verbală asupra profesorilor trebuie să înceteze.