PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ANCHETĂ. Poliţistă din Petea prinsă cu 200.000 de euro. Ţinea evidenţa în agendă şi banii în sutien!

Poliţistă din Petea prinsă cu 200.000 de euro. Mai mulţi poliţişti din vama Petea au fost prinşi de către procurori cum luau mită de la anumite persoane şi şoferi de microbuze. Totul a ieşit la iveală în urma anchetei care viza vaccinările false. În urma unor percheziţii, procurorii au depistat o poliţistă de frontieră care nu poate justifica peste 200.000 de euro. Procurorii au găsit şi agenda în care poliţista îşi ţinea evidenţa mitei luate. Dosarul este mult mai amplu şi va scoate la lumină mai multe surprize.

Potrivit surselor PortalSM, procurorii au descoperit că agenţi ai poliţiei de frontieră din Petea, în mod direct sau indirect, prin intermediul unor alţi angajaţi sau a conducătorilor mijloacelor de transport persoane au primit în numerar câte 50 sau 100 de euro pentru fiecare pasager pentru a nu-i pune în carantină.

Pentru documentarea reţelei, anchetatorii au folosit patru investigatori sub acoperire care au dat mită.

În data de 23.09.2021 anchetatorii au organizat un flagran,t iar când au percheziţionat-o pe poliţistă au descoperit, în sutien, suma de 350 euro şi 100 lire sterline.

Ulterior a fost percheziţionat şi domiciliul acesteia, din Păuleşti, unde s-au găsit 10.000 euro, dar şi o agendă în care aceasta ţinea o evidenţă detaliată, a mitei primite. Agenda avea peste 46 de pagini în care îşi nota încasările zilnice, începând cu anul 2018!

Procurorii au început să facă anumite calcule, să îi analizeze veniturile din salarii şi au ajuns la concluzia că a obţinut peste 200.000 de euro ilegal. În anul 2021 au fost două luni când a făcut peste 10.000 de euro. Doar în perioada pandemiei a făcut 54.400 euro.

Prinsă în flagrant, poliţista şi-a recunoscut faptele şi a ajuns la o înţelegere cu procurorul, şi anume să semneze un acord de recunoaştere a faptelor, prin care să primească o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, au precizat surse apropiate anchetatorilor, pentru PortalSM.

Doar că, după ce au analizat faptele judecătorii din Satu Mare au considerat că pedeapsa este prea blândă comparativ cu faptele comise şi au respins această propunere de pedeapsă. Ei au cerut procurorului să finalizeze dosarul şi să o trimită în judecată pentru a primi o pedeapsă pe măsură.

Urmează judecarea dosarului.