PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Deputatul Panait cere Primăriei să renunțe la un contract. 210.000 lei pentru consultanță

Deputatul Radu Panait cere Primăriei să renunțe la un contract. Panait a arătat că Primăria Satu Mare a cheltuit 210.000 de lei doar pentru întocmirea documentației pentru dotarea cabinetelor școlare. Mai mult, spune deputatul, firma care a primit acei bani pentru a face consultanță are ca obiect de activitate comercializarea cu piese auto.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri după-masa, 9 iunie, Radu Panait i-a cerut primarului municipiului Satu Mare să renunțe la contractul de consultanță, subliniind că există primării în județ care nu au cheltuit niciun leu pentru întocmirea documentației.

,,Zilele trecute am observat cu stupoare că Primăria Satu Mare a cheltuit 210.000 de lei pentru întocmirea dosarului de finanțare pentru școli. Avem o problemă legată de intențiile administrației locale UDMR. Primăria a cheltuit 210.000 de lei pentru întocmirea dosarului, bani cheltuiți exclusiv din taxele și impozitele sătmărenilor. Mai mult, firma care a câștigat contractul de consultanță pentru cei 210.000 de lei are activitate în domeniul piese auto. Kereskenyi Gabor nu a înțeles un principiu de bază al administrației, și anume cheltuirea cu cumpătare a banului public. Îi cer să renunțe la acest contract de consultanță și să folosească resursa umană din primărie”, a declarat deputatul.

El a dat ca exemplu o primărie din județul Satu Mare care nu a cheltuit niciun leu pentru documentație, folosindu-se exclusiv de resursa umană din primărie.

,,Avem și un exemplu de bune practici: Primăria Tășnad a cheltuit zero lei pentru consultanța întocmirii dosarului”, a mai spus Radu Panait.