PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. S-a deschis primul magazin cu produse tradiţionale, fabricate 100% în Satu Mare

Asociația pentru Dezvoltare Rurală Sătmăreană – @Produs Sătmărean, în colaborare cu firma Meat for all, au deschis primul magazin cu produse 100% sătmărene. Magazinul este situat la Piața Mare, iar inițiativa beneficiază de finanțare europeană.

Sătmărenii care doresc să cumpere de la productătorii locali, membri ai proiectului Produs Sătmărean, vor găsi în această locație produse proaspete din carne porc, vită, preparate din carne, brânzeturi din lapte de vacă și capră, siropuri, gemuri, fructe uscate și apă minerală. Toate produse locale se vor achiziționa la preț de producător, obiectivul fiind acela de a-I încuraja pe sătmăreni să cumpere produse locale și să susțină munca producătorilor sătmăreni.

,, După organizarea târgurilor de produse sătmărene și peste doi ani de muncă în care am reușit să adunăm în cadrul proiectului nostru peste 80 de producători locali din tot județul, a venit momentul să deschidem printr-o colaborare de succes acest magazin, într-o locație accesibilă, care oferă condiții moderne de păstrare a produselor, reușind astfel să ne îndeplinim încă unul din obiectivele pe care le-am avut încă de la demararea proiectului @Produs Sătmărean. Datorită susținerii și a bunei colaborări pe care o avem cu producătorii sătmăreni și cu autoritățile locale vom oferi sătmărenilor posibilitatea de a cumpăra produse locale, de calitate, evaluate și verificate de către experți, iar sătmărenii vor avea mereu la îndemână o alternativă accesibilă dacă își doresc să aibă acasă produse sătmărene”, a declarat deputatul Magyar Lóránd, inițiatorul proiectului Produs Sătmărean.

Magazinul ,,Gusturi Sătmărene” este deschis de luni până sâmbătă între orele 8.00-17.00 și duminică între orele 8.00-13.00.