PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Drumuri distruse după un raliu în zona Careiului. Autorităţile au început să le repare

ACTUALIZARE. Organizatorii raliului reacționează. Drumurile distruse în zona Careiului după etapa de Rally Raid ce a avut loc weekendul trecut intră în reparație. Așa se procedează în fiecare an, spun organizatorii, care au transmis un mesaj proprietarilor de terenuri.

Organizatorii raliului ce a avut loc în perioada 8-10 iunie, în zona Careiului, au pornit cu utilaje pentru a nivela drumurile distruse la finalul competiției automobilistice. Ei le transmit proprietarilor de terenuri să-i contacteze pentru a rezolva situațiile neplăcute apărute în urma evenimentului.

De asemenea, organizatorii au precizat că în fiecare an, după fiecare ediție a raliului, se repară drumurile distruse și se despăgubesc culturile afectate, iar întreaga procedură durează câteva zile.

Evenimentul automobilistic Rally Raid a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, iar oamenii din zonă sunt supăraţi: ,,Localnicii rămân cu urmările. Cine va repara drumurile?”

Redăm, mai jos, mesajul transmis de un sătmărean:

,,În perioada 8-10 iunie s-a desfășurat raliul Rally Raid în zona Careiului, un eveniment bun pentru participanți, dar localnicii rămân cu urmările: Drumuri impracticabile pentru mașinile mici, cine le va repara? Din experiența anilor anteriori, vă spun că nimeni! Încălcarea dreptului la proprietate: mașinile trec pe drumurile aflate pe terenuri private. Natura 2000! Există aprobări? Animalelor le-a fost perturbat habitatul”, este mesajul transmis de un sătmărean, pentru PortalSM.