PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pataki Csaba despre posibila alianţă PSD-PNL: Suntem pregătiţi, poate se pupă şi dl. Govor cu dl. Cozma.

Preşedintele UDMR Satu Mare Pataki Csaba a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea pe care o conduce este pregătită pentru orice scenariu, chiar dacă va fi o alianţă PSD-PNL pentru alegerile locale, afirmând, ironic, că poate “se pupă şi dl. Govor cu dl. Cozma”, aluzie la istoricul politic local.

Reacţia vine după declaraţia preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, care a spus că este posibilă o alianţă PSD-PNL la Satu Mare în proporţie de 90%.

Paraki a explicat că la nivelul judeţului există o alianţă UDMR-PSD care speră să fie menţinută până în 2024.

“Avem înţelegere până în 2024. Sper că în Satu Mare nu se citeşte în stil dâmboviţean. Dacă dl. Mircea Govor se consideră sătmărean… Una e alianţa electorală, că au mai făcut şi USL când s-a pupat Ovidiu Silaghi cu Valer Marian şi toată lumea a crezut că nu vede bine… Poate se pupă şi dl. Govor cu dl. Cozma. Suntem pregătiţi pentru orice. În ţara asta orice e posibil, dar este posibil şi invers. Iar o căsnicie politică să ţină doi ani, în România… arătaţi-mi una care a ţinut… Alianţa DA, USL, şi acum asta USL 2.0. Putem să râdem, care cifră îi va caracteriza 2 sau 0?  Eu nu sunt în măsură să dau sfaturi la PSD, dar aş aştepta rezltatul de la europarlamentare înainte de a împărţi orice. Când o să vadă distinşii specialişti ai PNL cam câte procente le rămân la europlarlamentare, atunci cred că şi PSD-ul o să revizuiască acel protocol”, a spus Pataki.

Liderul UDMR a subliniat că s-a deschis un periculos precedent la Bucureşti prin încălcarea protocolului între partide, care a dus la faptul că UDMR nu mai este la guvernare.

“Acum în cine să mai ai încredere? Am avut un protocol de coaliţie pentru perioada 2022-2024. Că au avut o anexă cu rotaţie, e treaba lor. Eu mă concentrez pentru ce am fost ales. Campanie facem prin muncă”, a mai afirmat Pataki.