PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Planul pentru recuperarea materiei din zilele de grevă: 25 minute predare, 5 minute pauză

Trei săptămâni de grevă recuperate în trei zile – acesta este planul la care a lucrat Ministerul Educației, informează Digi24. În unele școli s-a făcut și un orar: 25 de minute de predare, 5 minute de pauză.

Ministerul Educației a anunțat școlile că pot recupera măcar o parte din materia pierdută din perioada grevei. Așa că unele școli au stabilit ora de curs la 25 de minute și pauza la 5. Astfel, în programul 8.00 – 15.00, vor fi cam 14 ore de cursuri pentru elevi pe zi.

Profesorii vor să recupereze cam 42 de ore, care vor fi plătite. Ministerul a comunicat că se poate recupera doar o săptămână din iunie din timpul grevei, nu și cea din mai. De asemenea, ministerul vrea să majoreze sumele pentru cadrele didactice supraveghetori sau care vor corecta lucrările la examenele naționale.

Astfel, la Evaluarea Națională 2023, vor primi 15 lei pentru o lucrare corectată, iar la Bacalaureat câte 18 lei. Sumele pentru asistenții supraveghetori la examene vor fi la Bacalaureat de 157 de lei pe zi, iar la Evaluarea Națională 145 lei pe zi.


Sursa: Digi24