Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Planul pentru recuperarea materiei din zilele de grevă: 25 minute predare, 5 minute pauză

Trei săptămâni de grevă recuperate în trei zile – acesta este planul la care a lucrat Ministerul Educației, informează Digi24. În unele școli s-a făcut și un orar: 25 de minute de predare, 5 minute de pauză.

Ministerul Educației a anunțat școlile că pot recupera măcar o parte din materia pierdută din perioada grevei. Așa că unele școli au stabilit ora de curs la 25 de minute și pauza la 5. Astfel, în programul 8.00 – 15.00, vor fi cam 14 ore de cursuri pentru elevi pe zi.

Profesorii vor să recupereze cam 42 de ore, care vor fi plătite. Ministerul a comunicat că se poate recupera doar o săptămână din iunie din timpul grevei, nu și cea din mai. De asemenea, ministerul vrea să majoreze sumele pentru cadrele didactice supraveghetori sau care vor corecta lucrările la examenele naționale.

Astfel, la Evaluarea Națională 2023, vor primi 15 lei pentru o lucrare corectată, iar la Bacalaureat câte 18 lei. Sumele pentru asistenții supraveghetori la examene vor fi la Bacalaureat de 157 de lei pe zi, iar la Evaluarea Națională 145 lei pe zi.


Sursa: Digi24

8 comentarii

  1. peda Răspunde

    Asta fiind o glumă nesărată, nereușită??? Cine a visat-o pe asta ce a tras pe nas? Dacă aveam un guvern cu cohones ca în vest și niște sindicate organizate nu debandada asta (tot ca în vest) atunci acest conflict era tranșat și rezolvat de două săptămâni. Ce recuperare mai credeți că se poate face când e gata anul? Consider că este bătaie de joc la actul educal. Cine participă este pe măsura incompetenței părților. Rușine. Și vă bateți joc nu numai de copiii dar și de meseria voastră.
    PS. Profii să-și aducă aminte de pe acuma de un lucru. Aceasta este generația-pandemie cu care ați făcut doi ani online după care i-ați educat într-ale drepturilor sindicale fără ca ei să ceară asta. Bumerangul se va întoarce în timp. Fiți siguri de asta. Nu merge ca la tablă că ștergi cu buretele și amintirile dispar. Să nu spuneți că nu vi s-a zis. 😰

    • Kuka Răspunde

      Din păcate, este tristul adevăr!

      • peda Răspunde

        Aia e că în elanul lor revoluționar mai ceva ca în anii ’90 au uitat complet de obiectul muncii. Iar în cazul multor copiii acesta va produce efecte iremediabile. Că deja la mulți s-a și produs. Nu știu cum va fi bac-ul dar la mulți copiii le-au retezat șansa de a studia în afară. Și cu ce drept? Pentru că deja din start noi după calendarul clasic eram în urmă cu examinarea absolvenților. Ungurii de exemplu au finalizat bac-ul de 2 săptămâni. Restul țărilor unde se pleacă la studii idem. Nicăieri nu scrie la ei că să aștepte până se potolește elanul sindical la vecini. Și atunci????

  2. Pamant Răspunde

    @ peda , foarte bine punctat…sa-si recupereze singuri profesorii lipsa de activitate…elevii nu au cerut aceasta debandada cu greva.

  3. Karolyi Răspunde

    Nici la orele de curs prevăzute în orar nu se prezintă mai mulți profesori! Nu la recuperare.
    No comment. Ar trebui dat un “check” pe la școli
    Eu la privat trebuie să mă pontez, in caz că lipsesc sau concediu ,sunt înlocuit de un alt coleg, obligatoriu! Nu se lasă “postul” in stand by
    Și ei fac grevă
    De tot râsul

  4. Demostene Răspunde

    Pe copii și pe părinți i-a întrebat ministra ceva? Că poate aveau dreptul să obiecteze. Să ții copii in clasă, neanunțat și neacceptat, pare a lipsire de libertate sau supunerea la tratament inuman(ți un copil închis cât?).
    Eu cred că ar cam trebui cercetați cei care au emis ordinul aberant. Prestarea activității de învățământ este un serviciu public, nu-i transformă pe copii și pe părinți în sclavii ministerului!!!

  5. Demostene Răspunde

    Alții au fost condamnați pentru abuz în serviciu pentru fapte care au produs un impact mult mai redus că acest ordin de ministru.

  6. sătmărean nedumerit Răspunde

    Asta intră deja la categoria rele tratamente aplicate minorilor. Protecția Copilului nu zice nimic? Adică prima dată îi lăsați în voia Domnului pe copiii trei săptămâni apoi pe repede înainte vă prefaceți că recuperați? Asta inclusiv la grădinițe! Voi auziți ce spuneți? Ar trebui aplicată legea, 3 săptămâni nu s-a muncit conform legii conflictelor de muncă nu se plătește! Sau să dea sindicatul din banii strânși în timp. Așa zice legea. Că de aia e sindicat. Pentru că recuperarea de aia se face că altfel nu primesc leafa pe aia 3 săptămâni! Asta ca să priceapă toată lumea! Dacă ați fost tari pe vreme de grevă fiți tari și acum! Dar nu vă bateți joc de copiii, părinți și nu în ultimul rând de meseria voastră! Că prea mulți dintre voi ați luat postul numai pe căi de voi știute! Și asta se reflectă în societatea actuală. Și voi mai vreți și respect la promoție? Pentru ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.