PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Noul pod peste Someș ar putea fi deschis circulației până la Crăciun

Deschiderea oficială a celui de-al treilea pod va avea loc, cel mai probabil, la sfârșitul anului 2023. Primarul Kereskenyi Gabor a avut o întâlnire, în această dimineață, cu reprezentanții companiilor Strabag și DYWIDAG Stay Cable, în care constructorii au precizat că își doresc ca circulația pe pod să fie deschisă înainte de Crăciun. 

Cei mai buni specialiști din lume, respectiv compania germană DYWIDAG, va lucra în următoarea perioadă la cel de-al treilea pod.

“Podul va ajuta la descongestionarea traficului şi va fi un simbol al oraşului în următoarele decenii. Acum intrăm într-o etapă foarte importantă şi spectaculoasă, gestionarea hobanelor care vor susţine podul peste Someş. În această etapă îi avem alături pe cei mai buni specialişti din lume în acest domeniu, compania germană DYWIDAG. Este o etapă spectaculoasă, dar foarte dificilă care necesită multă precizie”, a spus primarul Kereskenyi.

Urmează să se facă texte foarte complexe la noul pod pentru a se asigura că durata de viață a podului va fi lungă, și nu numai.

“Vor fi de patru ori câte 14 de lungimi diferite. Instalarea pe malul stâng este estimată să înceapă undeva la sfârşitul verii. Sunt undeva la 195 de tone în total. Sunt niște teste foarte complexe care se fac asupra structurii atât statice, cât şi dinamice pentru a ne asigura că în timpul exploatării nu vor fi situaţii în care structura să devieze de la parametrii la care au fost proiectaţi, pentru a asigura o durată de viaţă a podului destul de lungă. Aceste teste o să dureze. Și să avem certitudinea că a trecut toate testele”, a declarat Răzvan Voinea, managerul proiectului de la Satu Mare a Strabag.

Reprezentantul companiei Strabag a mai declarat că își doresc ca circulația să fie deschisă înainte de sărbătorile de iarnă.

Ultimele imagini video transmise de pe șantier: