Ultima actualizare: ieri, 16:48

Locale

VIDEO. Noul pod peste Someș ar putea fi deschis circulației până la Crăciun

Deschiderea oficială a celui de-al treilea pod va avea loc, cel mai probabil, la sfârșitul anului 2023. Primarul Kereskenyi Gabor a avut o întâlnire, în această dimineață, cu reprezentanții companiilor Strabag și DYWIDAG Stay Cable, în care constructorii au precizat că își doresc ca circulația pe pod să fie deschisă înainte de Crăciun. 

Cei mai buni specialiști din lume, respectiv compania germană DYWIDAG, va lucra în următoarea perioadă la cel de-al treilea pod.

“Podul va ajuta la descongestionarea traficului şi va fi un simbol al oraşului în următoarele decenii. Acum intrăm într-o etapă foarte importantă şi spectaculoasă, gestionarea hobanelor care vor susţine podul peste Someş. În această etapă îi avem alături pe cei mai buni specialişti din lume în acest domeniu, compania germană DYWIDAG. Este o etapă spectaculoasă, dar foarte dificilă care necesită multă precizie”, a spus primarul Kereskenyi.

Urmează să se facă texte foarte complexe la noul pod pentru a se asigura că durata de viață a podului va fi lungă, și nu numai.

“Vor fi de patru ori câte 14 de lungimi diferite. Instalarea pe malul stâng este estimată să înceapă undeva la sfârşitul verii. Sunt undeva la 195 de tone în total. Sunt niște teste foarte complexe care se fac asupra structurii atât statice, cât şi dinamice pentru a ne asigura că în timpul exploatării nu vor fi situaţii în care structura să devieze de la parametrii la care au fost proiectaţi, pentru a asigura o durată de viaţă a podului destul de lungă. Aceste teste o să dureze. Și să avem certitudinea că a trecut toate testele”, a declarat Răzvan Voinea, managerul proiectului de la Satu Mare a Strabag.

Reprezentantul companiei Strabag a mai declarat că își doresc ca circulația să fie deschisă înainte de sărbătorile de iarnă.

Ultimele imagini video transmise de pe șantier:

23 comentarii

  1. Pi sta Răspunde

    Trebuia receptionat la data de 22.11.202 😝🤧🤯😫😈

  2. Satmarean1 Răspunde

    @ Pi sta. Si daca va fi dupa o luna,care e problema? Si daca va fi in 01 03’24 nu ar fi o tragedie. Important e ca se lucreaza intens.

  3. Pi sta Răspunde

    # Sătmărean 1, n-ai înțeles, data finalizării 22.11.202 ! Vor termina ca la centura: 19 km in 5 ani!

  4. Taxis Răspunde

    Cum se va numi acest nou POD ?
    Cine ii va da numele? Noi, poporul sau politicieni?

    • y Răspunde

      Mai în glumă eu i-am dat deja un nume acum niște ani: “Fata Morgana”.
      După logica și după cum au fost denumite celelalte după poduri, adică după strada care urcă spre Someș ar trebui denumit podul Ștrandului. Oricum acolo este și oricum așa s-a înpământenit. Zice eu așa. Decât să tot numim după ceva politician care ocupă temporar o funcție nu-i mai bine așa? Sau să procedăm ca la groapa lui Gyuszi? Deh, eu zic mai bine nu.

    • Kozma Adorján Răspunde

      Gábor Hid!

    • ConstrucTHOR Răspunde

      Se va numi ,,PODUL ION ILIESCU”🫢👻

      • Unu' Răspunde

        Păi în nefericitul caz în care s-ar pomeni numele odiosului, ar trebui să poarte titulatura lui completă: “Deturnatorul revoluției din 1989, răsturnătorul democrației românești, adunătorul de mineri, criminalul în serie, comunistul Ion Iliescu”!
        Corect?

  5. stela Răspunde

    Ma , cu necum..da podul se face..Cati primari au promis ca-l fac? Toti! Da numai unul a pus lucrurile in miscare in acest oras!Bravo lui! Propun sa se numeasca Podul Independentei..

    • altu fără bmw Răspunde

      Dar nu e meritul lui. Așa cum nici mallul nu e meritul lui. S-a nimerit să vină exact careva cât este primar și să cosntruiască prin lupte seculare și multe așteptări mallul. Aici compania aia națională deinvestiții decide, tot ei finanțează. Primarul numai e un fel de gazdă a obiectivului și la finalizare va prelua lucrarea. Dar până atunci ciuciu și mukles, stă în poziție de drepți când vine Bucureștiul să vadă cum merg lucrările. Idem nici banii nu-s ai lui și ai guvernului. Așa că te rog frumos….. Că de aia și la varianta de ocolire a trebuit să aibă cocul mic și nimeni nu ne-a băgat în seamă cu problemele de la Sătmărel. Care probleme tot sunt și vor rămâne. V-am zis de pe atunci că nu au ce face. Așa e când se proiectează ceva par avion prin google earth fără să se vină pe teren. Și la podul 3 vor fi probleme serioase cu traficul în zona coborârii spre Soarelui-Micro 17 dar acum nu ne ascultă nimeni iar după predare nu-i va mai interesa.

      • Unu' Răspunde

        Adevărul este puțin mai nuanțat!
        Deciziile din spatele CNI iau tot politic, și că ne place sau nu să credem, de cele mai multe ori culoarea politică a primarului joacă un rol important în deciziile luate!
        Nu degeaba a fost zilele trecute fostul ministru al dezvoltării în orașul nostru 😉

        • altu fără bmw Răspunde

          Și asta-i drept dar aici joacă un rol important și poziția noastră geografică (a se citi granița cu Ucraina) plus și ceva interese. Nu sunt eu atât de naiv să cred că politicul nu-și bagă coada în astfel de mișmașuri bănoase. Că și lor le place pâinea și untura, oioi și mai cum! Dar scriptic nu e treaba primarului ce se întâmplă acolo. Că e și el prezent prin zonă asta e altă treabă. Că doar vom prelua la final lucrarea. De aia ziceam că nu e chiar așa cum se promite pentru că vezi și tu s-a schimbat guvernul și nu știu ce se va întâmpla cu aceste proiecte în continuare. Adică partea de bugetare, decontare a cheltuielilor. Că dacă apare careva de la alt partid care vrea steluțe pentru alegerile de anul viitor există și pericolul ca să ne trezim că nu se vor deconta cheltuielile ca până acum și atunci treaba va trena. Iar o parte din bani vor ajunge în altă parte, așa din pix.

      • 3,14 Răspunde

        Al cui merit este podul, Mall-ul? Chiar nu stiu cine s-a straduit sa avem noi asa ceva…

      • AntiBmw Răspunde

        Nu vreti sa recunoasteti dar cate strazi si trotuare s au pus la punct frumos in ultimii ani nu s au facut in restu de 30….

        • Kuka Răspunde

          Recunoaștem, dar tu recunoști că s-au făcut parțial cu curul?
          Au omis să bage sub trotuar firele de pe stâlpii de iluminat stradal!

          • urbanism

            … și gurile de canalizare însuși meșterii de la Apaserv nu au reușit să le aducă la cotă și apa băltește peste tot după o ploaie? Ei au insistat ca ei să facă ca să fie sigur bine! Sau după ce au reabilitat și curățat în ghilimele canalizarea de pe Goga și în loc să respecte proiectul inițial cu canalizare pe ambele părți a drumului au păstrat infrastructura deficitară ba mai mult au redus secțiunea de scurgere deci au diminuat debitul prin blindajul introdus de cei care au venit de la Tg.Mureș. Și acum la cea mai mică ploaie canalele pluviale refulează???? Dar s-a făcut economie de 750000 de euro pe lucare! Lucrăm mult și prost calitativ! Sau stația de autobuz de pe Fabricii care stă nefolosită de 3-4 ani? Sau parcul acvatic de la Cubic? Să mai continuu? Decât așa mai bine să lase ce a fost! Sunt străzi pe care nu s-a intervenit de 30 de ani dar ca să vezi pe alte străzi vecine din 2 în 2 ani se schimbă bordura! No ce zici?

    • Kuka Răspunde

      @ stela: ideea este bună, Podul Independenței 👍

  6. Satmarean1 Răspunde

    Daca tot avem podul ,Golescu”, ,,Decebal”, asta ar trebui numit….,,Traian”!

  7. eu Răspunde

    Petofi suna mai frumos

  8. Vulpea bi-polara Răspunde

    La fel de bine se putea intitula articolul si “Podul s-ar putea sa nu fie gata pana la craciun”.
    La fel cat de plauzibil e ca se poate, la fel de plauzibil e si ca nu se poate.
    Ar fi un mare pas inainte pt presa din gradina maicii domnului daca ar depasi odata etapa asta cu “s-ar putea” si pe aceea cu “peste 100 de oameni”. Si 101 si 199 sunt peste 100, nu e greu de scris exact cati,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.