PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

EXPLICAȚII. De ce au rămas blocați turiștii din Satu Mare în Turcia. Probleme în lanț

Aproape 200 de turiști din Satu Mare au rămas blocați, la sfârșitul weekendului trecut, în Turcia. Oamenii au stat ore în șir în aeroport, așteptând să se îmbarce în avion. Potrivit informațiilor PortalSM, compania aeriană s-a confruntat cu mai multe probleme.

Un număr de 180 de turiști din Satu Mare au fost ținuți cu orele, duminică, 2 iulie, în aeroportul din Antalya, Turcia. Zborul către Satu Mare era inițial programat la ora 14.20, însă cursa a avut o întârziere de mai multe ore. În acea zi, compania aeriană s-a confruntat cu mai multe probleme, iar și alți turiști au fost puși în aceeași situație.

,,Ce vreau să se înțeleagă este că problema nu a fost a zborului din Satu Mare, ci a fost o problemă generală a campaniei aeriene din acea zi”, a spus Dana Rentea, directorul agenției de turism Simbotour Satu Mare.

Concret, în aceeași zi de duminică, 2 iulie, au fost afectate și zborurile Antalya – Iași și Iași – Antalya, ca urmare a unei defecțiuni tehnice la una dintre aeronave. Întârzierea la Iași a fost de 12 ore, întrucât prioritatea companiei aeriene au fost pasagerii de Satu Mare. Compania a trimis o aeronavă din București care a făcut zborurile Antalya – Satu Mare – Antalya. Astfel, întârzierea pentru sătmăreni a fost de 6 ore.

,,A fost neplăcut pentru turiști, dar situațiile neprevăzute din aviație nu pot să fie anticipate, ci doar atunci când se întâmplă, iar compania aeriană caută cea mai bună soluție. Faptul că și alți turiști au avut întârzieri nu diminuează disconfortul turiștilor sătmăreni. Mergem înainte, cu speranța că ghinioanele și întâmplările neprevăzute s-au epuizat pentru acest sezon. Agențiile de turism caută soluții și proceduri de informare mai eficientă, mai promptă, a turiștilor”, a mai spus Dana Rentea.


CITEȘTE ȘI: