Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

EXPLICAȚII. De ce au rămas blocați turiștii din Satu Mare în Turcia. Probleme în lanț

Aproape 200 de turiști din Satu Mare au rămas blocați, la sfârșitul weekendului trecut, în Turcia. Oamenii au stat ore în șir în aeroport, așteptând să se îmbarce în avion. Potrivit informațiilor PortalSM, compania aeriană s-a confruntat cu mai multe probleme.

Un număr de 180 de turiști din Satu Mare au fost ținuți cu orele, duminică, 2 iulie, în aeroportul din Antalya, Turcia. Zborul către Satu Mare era inițial programat la ora 14.20, însă cursa a avut o întârziere de mai multe ore. În acea zi, compania aeriană s-a confruntat cu mai multe probleme, iar și alți turiști au fost puși în aceeași situație.

,,Ce vreau să se înțeleagă este că problema nu a fost a zborului din Satu Mare, ci a fost o problemă generală a campaniei aeriene din acea zi”, a spus Dana Rentea, directorul agenției de turism Simbotour Satu Mare.

Concret, în aceeași zi de duminică, 2 iulie, au fost afectate și zborurile Antalya – Iași și Iași – Antalya, ca urmare a unei defecțiuni tehnice la una dintre aeronave. Întârzierea la Iași a fost de 12 ore, întrucât prioritatea companiei aeriene au fost pasagerii de Satu Mare. Compania a trimis o aeronavă din București care a făcut zborurile Antalya – Satu Mare – Antalya. Astfel, întârzierea pentru sătmăreni a fost de 6 ore.

,,A fost neplăcut pentru turiști, dar situațiile neprevăzute din aviație nu pot să fie anticipate, ci doar atunci când se întâmplă, iar compania aeriană caută cea mai bună soluție. Faptul că și alți turiști au avut întârzieri nu diminuează disconfortul turiștilor sătmăreni. Mergem înainte, cu speranța că ghinioanele și întâmplările neprevăzute s-au epuizat pentru acest sezon. Agențiile de turism caută soluții și proceduri de informare mai eficientă, mai promptă, a turiștilor”, a mai spus Dana Rentea.


CITEȘTE ȘI:

5 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Daca mergeati la Mamaia nu se intampla asa ceva. 😁

  2. Agentii de 2 bani Răspunde

    Minciuni :
    Aeronava UR-SQF care a dus turistii din Satu Mare in Antalya la data de 25.06.2023 a avut intarziere la decolare de aproape 4 ore, mai exact 3:55 min , zborul fiind programat sa decoleze initial la ora 17:10 a decolat la ora 21:05 . Aceeasi aeronava care trebuia sa aduca turistii inapoi din Antalya la Satu Mare in data de 02.07.2023 si care de acesta data ar fi trebuit sa decoleze, initial la ora 14:20 , nu a mai decolat deloc , acest zbor a fost anulat . Nu am primit nici o explicatie in acest sens de la nici o agentie de turism.
    Dupa ce a fost anuntat consulatul de la Ankara de catre turistii din aeroport , au inceput sa se miste lucrurile iar turistii au preluati de aeronava YR-SUN care a decolat de pe aeroportul din Antalya la ora 20:17 si a aterizat in Satu Mare la ora 22:20 cu o intarziere de aproape 6 ore , aeronava care a venit de la Bucuresti ,.
    Explicatiile date de d-na Dana Rentea sunt fara sens si nedocumentate, deoarece cele doua aeronave care au avut legatura cu aeroportul din Satu Mare nu au avut nici o cursa care sa fie cu decoalre sau aterizare pe aeroportul din Iasi.
    Sunt minciuni livrate de agentii , care nu mai pot justifica aceste intrzieri si nici faptul ca au contractat , cu buna stiinta si pentru un comision mai mare , aeronave care nu sunt gestionate de societati sub pavilion EU si astfel nu pot fi trase la raspundere in baza regulamentului UE nr 261 privind compensatiile pentru zboruri intrziate sau anulate.
    Cu regret se pare ca agentiile de turism din Satu Mare, sau ma rog o parte , nu isi respecta turistii ci mai degraba buzunarul propriu .
    Sa vedem in anul care vine cine isi va mai lua bilete de la voi dragilor .
    Sa va fie rusine pentru ca nu a-ti mai raspuns la nici un telefon sau mesaj trimis de catre turisti , care cautau disperati o explicatie si care v-au sunat, sa va strice duminica, dupa 10-12 ore petrecute in aeroport .
    Toate detaliile zborurilor sunt publice, pe siturile specializate in monitorizarea zborurilor : flightradar24.com.
    Faliment placut sau cel putin o insolventa va doresc .
    Eu unul sigur nu va mai calc pragul !

  3. turist Răspunde

    Se fac anul ăsta 12 ani când era pe ce ca minunata agenție de turism să ne uite în aeroportul din Antalya. Apoi cu chiu cu vai și cu intervenții s-a reușit să fim repatriați cu alte avioane și cu mult scandal. Eram vrea 800 de turiști în situația dată. Pentru asta eu personal o “pomenesc” aproape zilnic pe madam guraliva Papici. Iar de atunci când vreau să plec undeva îmi rezerv online bilet de avion și cazare la hotel, fără agenție, fără nimic. Iar transferul rezolv cu un taxi. De mine toate astea pot da faliment. Singurul plus al agenției în cazul de față ar fi cursa directă charter. Dar dacă charter la ei asta înseamnă (că e vina lor că nu s-au înțeles corect și pe îndelete cu compania avio) atunci mai bine fără ei. Falimentul să vă halească pe toți fomiștilor că numai la bani vă gândiți și la servicii de calitate ioc! Apoi vă mirați că rămâneți fără clienți???? În paranteză și atunci în 2011 și acum erau o grămadă de familii cu copiii mici afectați. Să vă crape obrazul! Într-o țară normală vi s-ar retrage licența de operare fără nici o discuție. Pe mine oricum nu există motiv pe lume să mai apelez vreodată la voi. Atenție, am fost de atunci în multe țări inclusiv în Maroc dar acolo m-am înțeles în prealabil cu un ghid. 🤮🤢💩

  4. -.- Răspunde

    Asta patiti cand zburati cu agentii fantoma ca sa economisiti niste bani.
    Smecherie pe stomacu gol

    • turist Răspunde

      Doar că durerea este că sunt promovați de autorități. Așa a făcut și Ștef ca șef de CJ atunci. A fost printre primii care au făcut concediul în Antalya. Mă gândesc că ăștia care au fost lăsați cu ochii în soare au decontat cheltuiala. Că cineva tot trebuie să achite. Whatever. Eu de când am fost fraierit nici nu le mai calc pragul și mă descurc (chiar mă descurc cu brio) fără ei. Cine a pierdut atunci? Recomand tuturor. Doar trebuie să-ți găsești puțin timp ca să te organizezi. Nu e mare șmecherie. E concediul tău până la urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.