PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Pod peste Someș prăbușit. Primar: S-a format o tornadă

Podul peste Someșul Mare pe care va trece varianta ocolitoare a orașului Beclean din județul Bistrița-Năsăud, care se află în construcție și are termen de finalizare decembrie 2023, a fost afectat de furtuna care a făcut ravagii în județul Bistrița-Năsăud, informează hotnews.ro.

Grinzile care fac legătura între pilonii podului s-au prăbușit în apă după ce s-a format un curent puternic pe râu în timpul furtunii de cod portocaliu.

„A fost o vijelie foarte mare, s-a format un curent pe cursul Someșului Mare și a ridicat în sus grinzile care fac legătura între piloni, cele care se montează și apoi se face suprabetonarea, ceea ce reprezintă structura podului. Pur și simplu vântul le-a ridicat, deși fiecare cântărește 90 de tone, și le-a aruncat în apă. Constructorul va turna grinzi, le va face noi pentru că nu le mai poate folosi pe cele care s-au prăbușit. Unde e planșeul nu s-a întâmplat nimic. Oamenii nu trebuie să-și facă griji că s-ar putea întâmpla vreun dezastru după ce e finalizat podul. Nu va întârzia finalizarea variantei ocolitoare. Poate face grinzile noi în paralel cu lucrările pe care le are”, a declarat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, pentru Timp Online.

,,Nu s-a prăbușit centura, ci grinzile care erau puse pe pilonii de susținere și au fost ridicate de tornada formată. Este un accident tehnic care va fi remediat de constructor în perioada imediat următoare”, a mai spus primarul.

Edilul spune că va cere fonduri suplimentare pentru remedierea problemelor deoarece este vorba despre o calamitate naturală.