Ultima actualizare: azi, 12:33

Naţionale

FOTO. Pod peste Someș prăbușit. Primar: S-a format o tornadă

Podul peste Someșul Mare pe care va trece varianta ocolitoare a orașului Beclean din județul Bistrița-Năsăud, care se află în construcție și are termen de finalizare decembrie 2023, a fost afectat de furtuna care a făcut ravagii în județul Bistrița-Năsăud, informează hotnews.ro.

Grinzile care fac legătura între pilonii podului s-au prăbușit în apă după ce s-a format un curent puternic pe râu în timpul furtunii de cod portocaliu.

„A fost o vijelie foarte mare, s-a format un curent pe cursul Someșului Mare și a ridicat în sus grinzile care fac legătura între piloni, cele care se montează și apoi se face suprabetonarea, ceea ce reprezintă structura podului. Pur și simplu vântul le-a ridicat, deși fiecare cântărește 90 de tone, și le-a aruncat în apă. Constructorul va turna grinzi, le va face noi pentru că nu le mai poate folosi pe cele care s-au prăbușit. Unde e planșeul nu s-a întâmplat nimic. Oamenii nu trebuie să-și facă griji că s-ar putea întâmpla vreun dezastru după ce e finalizat podul. Nu va întârzia finalizarea variantei ocolitoare. Poate face grinzile noi în paralel cu lucrările pe care le are”, a declarat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, pentru Timp Online.

,,Nu s-a prăbușit centura, ci grinzile care erau puse pe pilonii de susținere și au fost ridicate de tornada formată. Este un accident tehnic care va fi remediat de constructor în perioada imediat următoare”, a mai spus primarul.

Edilul spune că va cere fonduri suplimentare pentru remedierea problemelor deoarece este vorba despre o calamitate naturală.

18 comentarii

  1. un_satmarean Răspunde

    Ce vrajeala 😁… Voi va documentati inainte sa scrieti ceva? Ascultati de un primar cu 4 clase?
    Cea mai mare tornada a mutat 100tone. Chiar credeti ca in Bistrita pe Somes afost asa ceva?
    Probabil o firma cu contract dedicat PSD s-au apucat sa faca un pod. Parca a mai cazut un pod acum un an doi facut asa de o firma de casa. Bine ca au cazut acum grinzile ca poate asa se evita o tragedie pe viitor.

    • UnUSR PLUS (căcat) Răspunde

      Ai dreptate. Doar că primarul cu patru clase cum spui tu a fost premiant la matematică până la facultatea:))) nu toți de la PSD au patru clase. Și băieți și pițipoancele de la USR au mai multe clase pe hârtie dar sunt analfabeți.

      • un_satmarean Răspunde

        La Goldis? Decat sa scrii aiurea mai bine te documentai ca o “tornada” in Bistrita nu are cum sa ia pe sus 4 grinzi de 90 de tone. Mai mult ca sigur grinzile au fost prost dispuse pe un sistem de sine care nu au fost prinse cum trebuie.

  2. Norick Răspunde

    ACELAȘI SOARTĂ SĂ AIBĂ ȘI PODUL KECSKERENY CĂ ȘI-A BĂTUT JOC DE SĂTMĂRENI ȘI A DISTRUS ȘTRANDUL TERMAL GAOZARUL DRACULUI DE PRIMAR!!!

    • @norik Răspunde

      Taci sperma bolnava

    • Norick Răspunde

      Bine ma’ ! Dar cei care fura sa fie sub pod , cand se prabuseste . O.K. ?? 😛 😀

      • @norik Răspunde

        Si sa te tina de mana strins de tot

        • @@norik Răspunde

          @@norik, iar pe tine de gât. Dar strașnic de tot ca să nu scapi. Îți recomand exerciții pentru a-ți reține respirația. Prima dată trei minute, apoi din ce în ce mai mult. Până când rămâi fără aer. Bine copchil prost? Poți să-ți tragi și o pungă pe cap ca să fie sigur. Dar nu de hârtie.

  3. comentator Răspunde

    Ăsta falsule cu majuscule, atât de prost poți fi că deja încalci și constituția țării! Eu în locul admin te-aș bloca că oricum minte sigur nu prea ai. Doar un device și acces (din păcate) la internet. Tu de la care azil de nebuni ai fugit???? Nu tu ești unul dintre aceia pe care acum nu-l găsesc autoritățile cu controalele astea???? Gaozarul p@lii.

  4. Norick Răspunde

    Comentator să îi sugi pixu la sovinul Satmarului.

    • comentator Răspunde

      Nu ar el asa ceva. Ca asa viteaz e ca se ascunde dupa numele altuia. Analfabetul naibii un asistat social care se plictiseste si se crede haios. O mare nulitate.

    • Norick Răspunde

      Hopa , ai gasit butonul CapsLock si ai dezactivat singur ? Bravo puiuc ! Sau esti un alt hotoman handicapat ? Manca-te-ar jaru’ si pe tine sub pod… 😛
      @comentator : admin pe aici ??? Hai mai lasa – poate chiar ei se distreaza in timpul liber cu astfel de divertismente.. 😛 🙂

      • comentator Răspunde

        Ba eu cred că a reușit să-și scoată “pixul” blocat de printre tastatură că a trebuit să meargă în final și la buda din fundul ogrăzii printre cucuruz. Mare cretin mai poate fi ăla care de la atâta reușește să se amuze. Iar dacă e cum zici și careva dintre ei așa se “distrează” îmi permit să am așa o părere (foarte proastă despre cei 6-7 ani de acasă). Slabă educație.😰 Când se va face verificarea la rezistență a podului 3 îi recomand să stea sub pod. Că dacă nu va rezista barem facem economie la înhumare. Măcar atâta bine să facă toată viața pentru restul societății că dispare discret și fără urme.

        • Norick Răspunde

          Doar o teorie din partea mea. Altfel demult ar pune o inregistrare simpla inainte de a putea comenta pe aici..:-)
          P.S. asa se procedeaza pe/la siteuri ” normale” , dar pentru noi satmareni ” las-o ca-i bun si asa – mai rau sa nu fie .. ” 😛
          Weekend placut 🙂

          • comentator

            Mulțumesc. Asemenea.
            Și după mine se “plictisește” careva că am constatat că se trădează singuri dacă nu sunt atenți. Nu de alta dar impresia era că cei care bagă srâmbe de astea văd email-ul de unde vine comentariul sau chiar adresa de IP. Și atunci ….. Dar nu mi se pare corect deloc. Să le stea în gât mult și bine.

      • Darwin Răspunde

        @Norick, și uite cum se adeverește iar teoria mea cu evoluția speciilor! Chiar și la el! Drept puțin mai greoi dar funcționează.🤔😱🥴😉 Poate există șanse ca până să se pensioneze să finalizeze studiile aprofundate măcar la nivelul claselor I-IV? Îi strâng pumnii. 🙏🏼

        • Norick Răspunde

          @Darwin : tu vrei sa traiesti pana la 100 de ani ???? 😀 Eu tin pumnii pentru asta , dar slabe sanse avem , ca pana atunci hotomanul o sa aiba bac….. :- ) 😀
          Peace ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.