PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Prins beat la volan, un sătmărean și-a cerut iertare. A zis că a băut pentru că i-a murit mama

Prins beat la volan de polițiști, iar mai apoi trimis în judecată, un bărbat din județul Satu Mare și-a cerut iertare. Acesta a declarat în timpul procesului că a băut pentru că i-a decedat mama.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a fost oprit în data de 11.09.2022, în jurul orei 20.30, când se deplasa spre casă. În urma controlului, pentru că emana un puternic miros de alcool, polițiști l-au testat cu aparatul etilotest. Ulterior a fost transportat la spital, având în sânge o îmbibație alcoolică de 2,99 gr.

Sătmăreanul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. În timpul procesului, a spus că în ziua cu pricina a consumat alcool în timp ce era la serviciu, după care s-a urcat la volan pentru a se deplasa acasă. Bărbatul a prezentat și copia certificatului de deces al mamei sale. El a spus că mama sa a decedat cu trei săptămâni înainte de incident, acesta fiind și motivul pentru care a consumat băuturi alcoolice.

În cursul acestei săptămâni, sătmăreanul a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare și 80 de zile de munca în folosul comunității pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.