PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Producător din Satu Mare, dezamăgit de sistem! I se oferă jumătate din preţul din magazine!

Producător din Satu Mare, dezamăgit de sistemul prin care fructele ajung la vânzare în magazine. El atrage atenţia că i se oferă mai puţin de jumătate de din preţul fructelor pe care le produce, pe motiv că în cele din import sunt mai ieftine.

Cu o plantatie de șase hectare de piersici certificate biologic și o producție impresionantă de aproximativ 20 de tone, acesta s-a confruntat cu una dintre cele mai mari dezamăgiri ca producător.

Intenționând să ofere fructe românești consumatorilor locali, producătorul a căutat să își vândă recolta la diferite aprozare și magazine, precum și să închirieze o masă în piață pentru a ajunge direct la cumpărători. Cu toate acestea, încercările sale au fost întâmpinate de obstacole.

„Detin o plantatie de șase hectare de piersici cu o productie de aproximativ 20 de tone certificata Biologic. Am incercat sa intru local pe piata la diferite aprozare si magazine pentru a le furniza fructe romanesti! Si sa inchiriez o masa in piata pentru a reusi sa imi vand si piersicile, ghiciti ce? Nu au mese disponibile desi erau mese neocupate. Am gasit oameni interesati de o colaborare, totul frumos pana in acest punct. A venit momentul sa discutam pretul, mi sa oferit suma de 4,40 lei/kg TVA inclus adica suma de 4 lei/ kg si ei le vand cu suma de 10 lei/ kg. Mi s-a comunicat ca acesta este pretul de vanzare a fructelor importate din Grecia. Am ramas uimit!!! Castig 4 lei /kg din acei 4 lei trebuie sa scot cheltuielile de intretinere, sa platesc zilierii, sa imi scot investitia! Conculiza: bine că exista banci sa te poti imprumuta! Cu zambetul pe buze zic: ne meritam soarta de a fi romani!”, a declart fermierul, pentru PortalSM.