PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma acuză UDMR de politizarea învățământului: ,,Caracatița trebuie oprită”

Adrian Cozma spune că UDMR încearcă să politizeze instituțiile de învățământ din Satu Mare. El a declarat, într-un interviu acordat pentru Știrile zilei Satu Mare, că maghiarii care nu sunt în UDMR nu au șanse să ocupe funcții în școlile sătmărene.

Concret, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a publicat un anunț în care se specifică faptul că în mai multe școli urmează să fie numiți în funcții directori și directori adjuncți, însă, spune Adrian Cozma, cei care doreau să își depună dosarul nu au mai avut nicio șansă. ,,UDMR a trimis deja lista cu directorii care vor ocupa acele poziții”.

,,Eu văd o încălcare a legii. Anunțul a fost publicat săptămâna trecută, iar doritorii, potențialii candidați de a ocupa poziții de directori interimari pentru un an de zile pot să își depună dosarul până vineri, în data de 4 august. Dar profesorii spun că nu mai are rost să participe pentru că UDMR și-a desemnat deja oamenii. E o presiune politică în managementul învățământului. Dacă acei oameni îndeplinesc condițiile, sunt cunoscători de limbă maghiară, dar poate nu sunt membri de partid ai UDMR, nu au carnet de partid, nu înseamnă că nu pot ocupa funcția de director. (…) Această caracatiță a UDMR care s-a răsfrânt asupra întregii administrații, asupra sistemului de învățământ din Satu Mare, trebuie oprită”, a declarat Adrian Cozma.