Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Adrian Cozma acuză UDMR de politizarea învățământului: ,,Caracatița trebuie oprită”

Adrian Cozma spune că UDMR încearcă să politizeze instituțiile de învățământ din Satu Mare. El a declarat, într-un interviu acordat pentru Știrile zilei Satu Mare, că maghiarii care nu sunt în UDMR nu au șanse să ocupe funcții în școlile sătmărene.

Concret, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a publicat un anunț în care se specifică faptul că în mai multe școli urmează să fie numiți în funcții directori și directori adjuncți, însă, spune Adrian Cozma, cei care doreau să își depună dosarul nu au mai avut nicio șansă. ,,UDMR a trimis deja lista cu directorii care vor ocupa acele poziții”.

,,Eu văd o încălcare a legii. Anunțul a fost publicat săptămâna trecută, iar doritorii, potențialii candidați de a ocupa poziții de directori interimari pentru un an de zile pot să își depună dosarul până vineri, în data de 4 august. Dar profesorii spun că nu mai are rost să participe pentru că UDMR și-a desemnat deja oamenii. E o presiune politică în managementul învățământului. Dacă acei oameni îndeplinesc condițiile, sunt cunoscători de limbă maghiară, dar poate nu sunt membri de partid ai UDMR, nu au carnet de partid, nu înseamnă că nu pot ocupa funcția de director. (…) Această caracatiță a UDMR care s-a răsfrânt asupra întregii administrații, asupra sistemului de învățământ din Satu Mare, trebuie oprită”, a declarat Adrian Cozma.

20 comentarii

  1. ... Răspunde

    La Kolcei cel mai bun director ar fi Victor Cernea

    • ... Răspunde

      Eu zic că tu ai fi mai bun că mine, căci anul acesta tocmai ai promovat bacalaureatul!

      • ... Răspunde

        Asta-i bună rău de tot! Numai aici am doi unul după altul care mă imită! Nu găsiți alt nume fraierilor? Sau azi eu sunt la ordinea zilei? Mare-i grădina Domnului și din păcate gardul nu este destul de bine păzit. Mergeți ăștia cu toții învârtindu-vă.

  2. Ciprian Crăciun Răspunde

    Aveți dreptate: Caracatița trebuie oprită. Toți analfabeții din PNL au devenit directori de școli

  3. c-block Răspunde

    Dacă insiști prea mult riști să evoluezi. Acum deja s-a ajuns la treapta Pinocchio. Pentru că dacă omiți ceva cu bună știință tot minciună se cheamă! Întrebarea mea ar fi ce se uită în materialul prezentat cu o nonșalanță debordantă??? Exact legislația din domeniu. Ce zice legislația din domeniu dl. avocat? În altă ordine de idei atunci hai să vorbim de conducătorii de instituții puși absolut nepolitic! Așa-i???? Atenție, nu am zis de cine puși.

  4. vadimT Răspunde

    ma-ta la ce scoala a umblat? Alte lucruri nu ai de facut, numai sa te legi de unguri? Restul sunt bune in Satu Mare?
    Ia vezi ce in Stana, si acolo e ungur directorul? Lasa-ne!!!!

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Cum se spune, când ești mic e cum e dar când te faci mare nu te mai joci? Deja mă plictisesc aceste ieșiri aiurea. Tot provoacă scandal până când poate îi va reuși. Iar la final va țipa ca și Petre Roman de pe tanc în față la sediul liberalilor din București în 1990 că s-au demascat legionarii. Că cică au găsit în sediu xeroxuri, cafea și dollari. Numai afirmații mincinoase și atunci. Mai țineți minte? Nu știu maică-sa cum rezistă. Sincer. Eu m-aș ascunde de rușine.

  6. Marius Groza Răspunde

    in 2024 votăm AUR

  7. ... Răspunde

    Cozma e invidios că nu poate pune de la PNL directori la liceele maghiare. De exemplu l-ar putea pune pe unu Beșeni

  8. director liceu Răspunde

    ma baiatule! din ce partid fac parte directoarele de la Stanca,Eminescu si Slavici?udmr?psd? usr? aur? nesimtitule!

  9. Tweet Răspunde

    Toti stim că PNL e la vale, la nivel de tara si municipiu.
    Clar, cu orice pret, incerca sa atraga electorat.

  10. Baba Novac Răspunde

    Domnule deputat, va rugam sa ne aratati foaia matricola de la Liceul Forestier, se zvoneste ca ati fost corigent din romana!
    Ca analfabet fuctional sunteti dupa cum se vede…!

  11. Karolyi Răspunde

    Dl Cozma, pe la spital nu dați o fugă?
    Ce nereguli sunt acolo?
    Abia aștept raportul !
    Public policies, ai habar?

    • c-block Răspunde

      Probabil primește raport verbal la cină de la știi tu cine. Dar scandal va face numai dacă …… Urmează probabil și aia. Că mai e mult până la campanie propriu zisă. Cineva trebuie să ne salveze.☹😲

  12. Puiu Răspunde

    Adisor nu știu ce strategii ți-ai făcut pentru alegerile din 2024,dar presimt că vei cădea în cap rău de tot,cum de altfel ai mai căzut și la celelalte alegeri și se pare că nu ai învățat nimic, dar ești tânăr și duci, o clanță in plus, minus ce mai contează, așteptăm cu entuziasm alegerile să râdem de tine și de ai tai atârnătorii cu 4 clase, care te vad faraon peste județ!:)))

  13. Anaconda Răspunde

    Stați cuminți asa este și în județul Maramureș, dacă ești etnic maghiar și nu ai binecuvântarea celor de la UDMR adio post de director sau adjunct.

  14. Fukuyama Răspunde

    Pai Cozma asta tot timpul cu Ungurii au probleme si dpa aia inca mai zice ca n-are nimic cu ei… pai undei credebilitatea lui cand si el jumi Magyar?of doamne daca are caciula pe cap de ce are? daca nu are de nu are…of KOZMA inkàbb beszèlj magyarulul🤣🤣🤣🤣 ca ai devenit deja egy un om simplu si nu politician care nonstop bla bla bla…..,si nu mai are greutate ce spune..

    • c-block Răspunde

      Cred că a fost tăiat de la porția de túróslaska la mami.Că una e că o cimiți odată dar el de doi ani în afară de asta nici nu zice altceva. E deja plictisitor și absolut neproductiv. Să vedem la anul. Am așa niște idei ce va fi la vot.

    • c-block Răspunde

      Corectez, “o comiți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.