PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Protest la Finanțe, în municipiul Satu Mare. Angajații au ieșit în stradă

Protest la Finanțe, în municipiul Satu Mare. Angajații se opun eliminării posturilor și reducerii de venituri, iar protestele au loc în mai multe județe din țară.

Angajaţii din direcţiile financiare din mai multe judeţe protestează faţă de prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern. Se protestează la Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Buzău, Iaşi, Constanţa, Galati, Teleorman, Botoşani. În municipiul Satu Mare, zeci de angajați s-au adunat, vineri, 11 august, în fața Administrației Județene a Finanțelor Publice.

Finanţiştii au anunţat că declanşează protestele în întreaga ţară, în urma apariţiei proiectului Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, care conţine prevederi referitoare la:

Sindicaliștii susţin că, dacă ar fi aprobat în forma actuală, proiectul de OUG ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) şi la pierderea locurilor de muncă.

Această solicitare se adaugă celorlalte 2 revendicări specifice, respectiv:

În data de 22 august 2023, între orele 8,30-10,30, sindicaliştii vor organiza protest cu încetarea lucrului, în faţa tuturor sediilor instituţiilor din cadrul sistemului fiscal: DGRFP, AJFP, Direcţii/birouri vamale, direcţii antifraudă.