Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO. Protest la Finanțe, în municipiul Satu Mare. Angajații au ieșit în stradă

Protest la Finanțe, în municipiul Satu Mare. Angajații se opun eliminării posturilor și reducerii de venituri, iar protestele au loc în mai multe județe din țară.

Angajaţii din direcţiile financiare din mai multe judeţe protestează faţă de prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern. Se protestează la Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Buzău, Iaşi, Constanţa, Galati, Teleorman, Botoşani. În municipiul Satu Mare, zeci de angajați s-au adunat, vineri, 11 august, în fața Administrației Județene a Finanțelor Publice.

Finanţiştii au anunţat că declanşează protestele în întreaga ţară, în urma apariţiei proiectului Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, care conţine prevederi referitoare la:

  • Plafonarea sporului de conditii vatamatoare la 1000 de lei;
  • Indemnizatia de hrana nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei;
  • Voucherele de vacanta nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei;
  • Anularea posturilor vacante;
  • Desfiintarea biroului si functiei de sef birou;
  • Normative personal: 10 functii de executie pt serviciu, 20 functii de executie pt directie, 40 functii de executie pt directie generala.

Sindicaliștii susţin că, dacă ar fi aprobat în forma actuală, proiectul de OUG ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) şi la pierderea locurilor de muncă.

Această solicitare se adaugă celorlalte 2 revendicări specifice, respectiv:

  • Egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcţie, grad profesional şi gradaţie în cadul sistemului fiscal;
  • Introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaţionale ”finanţe” şi a unei grile de salarizare corespunzătoare complexităţii activităţii desfăşurate.

În data de 22 august 2023, între orele 8,30-10,30, sindicaliştii vor organiza protest cu încetarea lucrului, în faţa tuturor sediilor instituţiilor din cadrul sistemului fiscal: DGRFP, AJFP, Direcţii/birouri vamale, direcţii antifraudă.

32 comentarii

  1. privat Răspunde

    puneti mana si lucrati, ca toata ziua beti cafele pe holuri si aveti program de gravide, vineri scurte pana la 12, concedii platite , bani de hrana , vouchere de vacanta. NU VA E RUSINE LENESILOR, SA PROTESTATI CAND TOATA LUMEA STIE CUM VA FACETI TREABA ?????!!!!!!!!!!!

    • Feaierul Răspunde

      Culmea tupeului la bugetari: 300 de lei în plus la salariu de Ziua Bărbatului. Ce alte sporuri halucinante există
      Sporuri 2023. Bugetarii primesc bani în plus pentru izolare, suprasolicitare neuropsihică, condiții vătămătoare şi alte 47 de motive

  2. Jegosi Răspunde

    Rusine sa va fie, jiigodiilor.
    Toti de acolo sunteti niste cacati, hoti, corupti

  3. 😝 Răspunde

    S-au plictisit sa stea în birouri, au ieșit la o gură de aer! Tăietori de frunze. Nu recuperați datoriile statului, nu meritați nicicând ați luat până acuma. Marș la lucru trantorilor.

  4. ????? Răspunde

    Ziua asta va fi recuperat luni. Sau nu ?

  5. Ioan Răspunde

    Sa vina la privat ca si asa e lipsa generala de personal. Nerusinare…

  6. Gyuszika Răspunde

    Da acuma serios
    Nu va este rusine?!?
    Nu se mumceste acolo aproape deloc, nu meritati nici jumatate din ceea ce primiti la ora actuala
    Rusine sa va fie !!!

  7. Aspi Rina Răspunde

    Demult trebuia sa se actioneze in focarul de infectie “finante” !!

  8. comentator Răspunde

    Stau și mă minunez. E și asta o treabă că tocmai cei care sunt vinovați pentru slaba colectare a taxelor și deci implicit de gaura imensă la buget care a condus la necesitatea luării de măsuri fac grevă! Faceți statuie la fiecare. Ba mai mult, trimiteți-i la careva patron mai drăcos să vadă și ei ce înseamnă munca. Că de la prea mult bine li s-a urcat lenea la cap.

  9. Pistike Răspunde

    Cunosc personal 2 persoane, ambii șefi de birou, cu 2 oameni în birou!!
    Fiecare, singur, lunar, ne depășesc veniturile mele și ale nevestei cumulat, adică peste 13000 de lei net + tichete de masă + tichete de vacanță + celelalte beneficii sociale ale faptului că lucrază la finanțe (programări la medic, analize gratuite oricând și orice fel!)!! Doar că noi lucrăm în privat și avem amandoi peste 20 de ani de școală fiecare!!
    Eu a trebuit să plătesc pentru un RMN la coloană peste 500 de lei și m-am programat cu o lună înainte, unul dintre ei l-a făcut cu decontare CNAS de pe azi pe mâine, dar că a avut el o bănuială că ar avea hernie de disc! Din păcate pentru el, n-a avut, deci n-a putu să stea acasă câteva săptămâni!!

    Veșnic au timp să iasă la o cafea, indiferent de program, căci doar asta înseamnă să fii șef!!
    Așa că, la muncă, nu la întins mâna!!!

  10. Altu Răspunde

    Tupeu infinit pt jigodiile bugetare. La privat cu voi dacă e rău la stat

  11. Mircea Răspunde

    Ca idee, se pot scoate la concurs real posturile nedoritorilor, ca sunt doritori destui care ar veni sa munceasca si in conditiile ‘grele’ pe care le aduce ordonanta.

  12. Feri Poker Răspunde

    Numai in Satu Mare sunt 10 directori,200 de sefi de serviciu,200 de sefi de birou,200 inspectori superiori,200 de inspectori si 300 de consilieri superiori ! …

  13. Valahu Răspunde

    Gunoaie ordinare,putori scarbe nu var muri multi inainte!

  14. Unu Răspunde

    @Pistike,
    Nu lansa informații false în piață, de unde 13 000 de lei net? Ești picat în cap? Da poate 13 000 de lei brut din care ia vreo 7000 net. Mă da voi ăștia care sunteți cârcotași cine v-a oprit să lucrați și voi la stat?. Dar oare salariile pe care ei le primesc nu tot în aceasta țară cheltuiesc banii?
    Cred că mulți dintre voi sunteți niște frustrați care nu ați învățat și acum vă arde la buzunar.
    Nu contest că nu sunt printre ei și pleve care își bat fundul cu palma și nu-si fac treaba cum trebuie, dar, nu trebuie să generalizam. Mulți dintre ei au foarte mult de lucru și este lipsă de personal. Ca ies la ora 14 vinerea?este pentru faptul ca în restul săptămânii lucrează cu o jumătate de oră mai mult ca să aibe program mai scurt vinerea până la ora 14.00, nici într-un caz până la ora 12. Referitor la analize sau alte facilități, te înșeli amarnic. Plătesc că și orișicine.
    Vorbiți niște prostii și lansați tot felul de teorii false.
    Mai bine ați fi mai buni.
    Eu lucrez în privat și câștig foarte bine. Fiecare cu ce meserie își alege să practice în viața pe care o are. Că nu va convine unde lucrați….este partea a doua, piața muncii este liberă, cautativa ceva mai bun unde să fiți remunerați după școala pe care ați absolvit-o.
    Numai bine și fiți mai buni și cu voi înșivă și cu cei din jurul vostru !

    • ?????? Răspunde

      Se vede ca esti Unu dintr-e bugetari.

    • Ptr UNUL ,cacatul Răspunde

      Tu stii ce inseamna Nepotism?
      Acolo, zis finante, unul repet unul NU are locul de munca castigat postul pe bune, ai inteles.
      Nepotism, posturi cumparate pe bani, egal INCOMPETENTA.
      Doresc un MARE Cancer , dar asa un MARE CANCER la toti de la finante, in burta, in vagin, in col unde este mai dureros.
      Mai, mai, rusine sa va fie.
      Privatul sa lucreze pe 3000 iar voi pe 8000 faceti greva.
      Iar tu ca ai zis ca noi nu am invatat, gtesit, e vorba doar de PILE, nici decum competenta.
      Incompetente si posturi cumparate pe BANI

      • @ Ptr UNUL C....l Răspunde

        Vezi și tu ce dorești că s-ar putea să și primești. Asta o spun și sunt foarte convons că ce spui altuia ți se va spune, ce faci ți se va face și ție și ce pui la altul în cârcă să ducă vei duce și tu. Așa că dacă tu dorești cancere altora 100 la sută le vei primi și tu. Înțeleg părerile fiecăruia dar ceea ce scoți tu fin pătrățelul tău e lipsă de educație, frustrare și răutate.

      • .. Răspunde

        Evident la privat pt 3000 lei vei fi platit in functie de ce poti oferi. Cunosc oameni care lucreaza la companii private cu salarii peste 5000 euro (chiar si in SM) si nu se omoara cu munca, au si timp de cafele si ei oricand…deci depinde cum te descurci in viata. Sunt care reusesc si sunt care nu.

    • Mircea Covor Răspunde

      @Unu , ii vorba ca pe langa ca au salarii babane primesc sporuri de conditii periculoase cica. Cauta pe net sa vezi grila de salarizare minima .

      Pana si Ingrijitoru are 3676 brut + 481 spor
      Sofer 4796 + 666
      Magaziner 5373 + 586
      Inspector principal 7519-8142 + 842-972
      Sef de serviciu 12512+1824+950 daca are titlu de ‘ doctor ‘
      Director 14328 + 2150 + 1040 cu titlu de doctor.

      Tie ti se pare normal sa primeasca spor mai mult decat un salar minim ? Ce conditii periculoase au ? Te rog sa-mi spui.

      Si sa nu mai vorbim de alte cacaturi ce primesc gen indemnizatie de masa etc..

      Sa-i mance lepra pe toti bugetarii de o iesit la protest. Ca au tupeu sa faca figuri la bani cand majoritatea rup **** toata ziua prin birouri. Ca te duci la ei si vorbesc cu tine cu o scarba si cu un aer de superioritate ca i-ai deranjat tu muritorul de rand

    • Pistike Răspunde

      N-am chef de polemici, caută declarațiile de avere și te vei convinge.

      • comentator Răspunde

        Și astea cu declarațiile sunt numai cele care sunt în scripte ale lor. Înțelegi, nu? De câte ori s-a auzit că ulterior afli că unele lucruri erau omise din ele. Nu zic că e ceva general dar prea des, nepermis de des se întâmplă.

  15. . Răspunde

    Interesant ca aceste masuri vin de la niste politicieni super cinstiti cu pensii speciale :-))), care pensii inca au ramas intacte desi era corect sa fie prima masura luata.

  16. Lili Răspunde

    Eu am sperat ca au iesit sa spuna si ca este foarte posibil sa fie supradimensionati, ca nu sunt suficient digitalizati si ca s-au facut si se fac de zeci de ani, angajari pe pile, cunostinte, relatii.
    Sa auzim numai de bine!

    • Carcotas Răspunde

      Nu ai cum să auzi de bine. Cei care au vor mai primi. Dacă țară se duce de râpă guvernul va avea tot grijă bugetarilor. În diaspora n-au plecat bugetari.

  17. jean Răspunde

    Niste retardati mintal .Director salariu de 16000 lei plus alte sporuri, ministrul salariu de 12000 lei.Prost sa fii noroc sa ai, multi habar nu au ce au de facut, plimba hartii in era digitala, cica au conditii de munca grele ,te pomenesti ca au si grupa de munca 1 sau speciala ,RUSINE.

  18. 😝 Răspunde

    Ba mai cer și spor “de hemoroizi”.

  19. Nae Răspunde

    Se aude cl;ar ca esti unul dintre cei saraci cu duhul…

  20. Doi Răspunde

    @Unu : Bă , tu ai tras ceva pe nas ? Ar trebui sa ne consoleze ca isi cheltuie leafa in țară ? Si de unde stii tu cum si unde isi cheltuie miile de lei/euro încasați lunar ? Tu esti Unu de-al lor , băi postac mic. Cat de redus iti poate fi cerebelul de zici de-astea ? Ce ne-a oprit sa lucram la stat ? – coruptia alora care examineaza si care isi planteaza acolo plozii, membri de familie pana la al 5-lea văr, amantele, amantii si toate pilele de partid. Au foarte mult de lucru si e lipsa de personal ? – se vede ca n-ai dat p-acolo de la revolutie. ia du-te si convinge-te. Lucreaza mai mult cu o jumatate de ora zilnic ? – probabil , dar nu in institutia care-i plateste. Acolo merg cel putin cu o jumatate de ora intarziere si ies mai repede cel putin cu o jumatate de ora. Vorbesti gozuri , postacule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.