PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un șofer din Satu Mare, prins beat la volan, a mituit un polițist cu lemne și un porc

Un bărbat din Ardud a mituit un polițist cu lemne și un porc, pentru oprirea urmăririi penale după ce a fost prins beat la volan.

Potrivit informațiilor PortalSM, evenimentele au avut loc în luna iulie 2021, când bărbatul a fost oprit de poliție pentru un control rutier. Pentru că emana un puternic miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul ar fi încercat să influențeze procesul de cercetare penală, mituindu-l cu lemne și un porc pe polițistul responsabil de avizarea actelor de cercetare penală.

Bărbatul a oferit unui inspector de poliție din cadrul Poliției orașului Ardud o cantitate de 14 mc de masă lemnoasă, precum și un porc, în schimbul influențării dosarului său. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce descărca lemnele în curtea mamei polițistului.

Cu toate că în fața instanței bărbatul a negat acuzațiile, susținând că polițistul a solicitat lemn de foc contra cost pentru mama sa, judecătorii au hotărât să-l condamne la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.