PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

,,Acțiunea durerii!” Asociație pentru drepturile pacienților din Satu Mare: Fără umilință în spitale!

,,Acțiunea durerii”, asociație pentru drepturile pacienților din Satu Mare. În cadrul unui eveniment ce a avut loc vineri după-masa, 15 septembrie, în Parcul Industrial Vetiș din județul Satu Mare, s-au adunat mai mulți sătmăreni care au avut experiențe neplăcute la spital sau au fost victime ale neglijenței ori a malpraxisului. 

Întâlnirea a fost organizată de Elena Birtoc, fondatoarea Carel Woodworks, întâlnire în cadrul căreia s-a propus constituirea unei asociații pentru drepturile pacienților sătmăreni. ,,Nu suntem împotriva spitalelor atunci când ne cerem un drept”, a spus Elena Birtoc.

De asemenea, printre obiective se numără și construirea unui nou spital. ,,Vrem să începem și construcția unui spital. Vom discuta cu cei care au mai făcut spitale private”, a mai spus Elena Birtoc.

,,Satu Mare Unit: Împreună pentru Drepturile Pacienților este locul unde putem să ne unim și să cerem schimbări reale în modul în care suntem tratați în spitalele noastre”, a fost apelul lansat înainte de prima consultare cu sătmărenii.

În cadrul evenimentului de vineri au fost ascultate poveștile celor care au trăit experiențe neplăcute în spitale și s-au căutat soluții care vor fi puse pe masa autorităților.

,,Este timpul să ne reluăm drepturile și să nu mai plecăm capul unor oameni complexați ce își varsă frustrările pe pacienți”, s-a mai arătat în apel.