Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

,,Acțiunea durerii!” Asociație pentru drepturile pacienților din Satu Mare: Fără umilință în spitale!

,,Acțiunea durerii”, asociație pentru drepturile pacienților din Satu Mare. În cadrul unui eveniment ce a avut loc vineri după-masa, 15 septembrie, în Parcul Industrial Vetiș din județul Satu Mare, s-au adunat mai mulți sătmăreni care au avut experiențe neplăcute la spital sau au fost victime ale neglijenței ori a malpraxisului. 

Întâlnirea a fost organizată de Elena Birtoc, fondatoarea Carel Woodworks, întâlnire în cadrul căreia s-a propus constituirea unei asociații pentru drepturile pacienților sătmăreni. ,,Nu suntem împotriva spitalelor atunci când ne cerem un drept”, a spus Elena Birtoc.

De asemenea, printre obiective se numără și construirea unui nou spital. ,,Vrem să începem și construcția unui spital. Vom discuta cu cei care au mai făcut spitale private”, a mai spus Elena Birtoc.

,,Satu Mare Unit: Împreună pentru Drepturile Pacienților este locul unde putem să ne unim și să cerem schimbări reale în modul în care suntem tratați în spitalele noastre”, a fost apelul lansat înainte de prima consultare cu sătmărenii.

În cadrul evenimentului de vineri au fost ascultate poveștile celor care au trăit experiențe neplăcute în spitale și s-au căutat soluții care vor fi puse pe masa autorităților.

,,Este timpul să ne reluăm drepturile și să nu mai plecăm capul unor oameni complexați ce își varsă frustrările pe pacienți”, s-a mai arătat în apel.

5 comentarii

  1. Bogdan Răspunde

    Doamna Birtoc este milionara iin euro, dar si-a lăsat mama în spitalul din Satu Mare refuzând sa o ducă la un alt spital, chiar dacă i-a fost recomandat acest lucru. Acum degeaba plânge.

    • Gheorghe Răspunde

      Exact, ai dreptate. Ii suspectez pe ea și pe varga de la eliezer că poate au pornit scandaluri organizate împotriva medicilor in ultimele 2 săptămâni că să își facă reclama mascata la așa-zisa prezentare ce au făcut-o ei acum. Individa asta acuză un medic care i-au tratat mama în vârstă de 80 de ani timp de 5 ani și nu i-a făcut-o ca noua și varga acuza un medic că nu i-a spus diagnosticul unui pacient internat, lucru absolut interzis

      • omerta Răspunde

        Singura treabă este că ce zic este o problemă reală. Recunosc asta și medicii. Citește aici și alte ziare online pe temă. Aici a dus tolerarea stării de fapt, omerta. Probabil acum s-au trezit și cei din sistem că nu se mai poate. Nimeni nu dorește de la ei decât să-și facă treba onest și cât se poate de profesional. Că ce e la policlinica veche de exemplu e deja prea de tot. Începe de la intrare.

    • UnUSR PLUS (căcat) Răspunde

      Tocmai asta ii un exemplu că îi milionar… Plină Romania de idioți

  2. Irina Răspunde

    Asa zisa fundatie =mama, sora, fiica, prietena doamnei care e av cu sotul av si asociatii avocati. avocatelul vorbeste numai ineptii ca sa-si vanda marfa si sa-si faca reclama ca de altfel norocul medicilor e ca el e marele avocat de malpraxis din oras. Pe de alta parte Noroc ca mama (fi iertata!) a murit la CJ ca aici nu au tupeu sa faca jonglerii avocateii satmareni si nici milionara sa comenteze, ca de murea la spitalul din SM iar “scandal si malpraxis”. Facere de bine ..de mama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.