PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Şoferii din Satu Mare, vânaţi de poliţiştii din Sălaj. Păţania unui sătmărean care-i dă în judecată

Şoferii din Satu Mare cad de multe ori victime ale poliţiştilor din judeţul Sălaj. Un tânăr din Satu Mare a avut o întâmplare cu un poliţist din judeţul vecin după ce a fost oprit pentru control, urmând să îl acţioneze în judecată, după ce s-a consultat cu alţi poliţişti şi avocaţi din Satu Mare. El susţine că are toate şansele să câştige procesul.

Totul s-a petrecut vineri dimineaţa, când a fost oprit pentru un control. Poliţistul a descoperit că maşina condusă de sătmărean avea Inspecţia Tehnică Periodică expirată în ziua precedentă şi l-a înştiinţat pe acesta. Şoferul l-a rugat pe poliţist, dacă este posibil, să îi aplice un avertisment, spunându-i că are o programare la o anumită oră în Cluj-Napoca. Doar că, susţine, sătmăreanul, poliţiştul l-a ţinut oprit circa o jumătate de oră, iar când s-a prezentat la maşina acestuia i-a spus că îi reţine talonul, că îl sancţionează cu amendă de 1.305 lei şi că îi va elibera o dovadă cu care să poată circula timp de 15 zile, în locul talonului.

Sătmăreanul i-a spus că refuză să semneze procesul verbal, deoarece i se pare măsura prea dură, agentul a bifat în proces acest lucru, după care a refuzat să îi acorde dovada din care să rezulte că i-a fost reţinut talonul, pentru a-şi putea continua drumul. Pentru că a rămas fără actul de la maşină, sătmăreanul s-a văzut obligat să semneze procesul verbal. Cel mai mult însă l-a deranjat atitudinea şi replicile agentului.

Redăm mărturia sătmăreanului:

Mergeam spre Cluj, între Borla şi Badon am fost oprit de către un echipaj de poliţie care a constat faptul că ITP-ul este expirat de ieri. Am fost ţinut circa 30 de minute, cu toate că le-am explicat frumos că am o urgenţă personala şi trebuie să ajung la Cluj. Când au venit sa semnez procesul verbal, aceştia mi-au aplicat o amendă în valoare de 1305 lei (cu toate ca au trecut doar câteva ore de când era expirat ITP-ul). Aceştia mi-au întocmit şi o dovadă a talonului cu drept de conducere de 15 zile. Când au venit să îmi prezinte procesul verbal şi să îl semnez, am refuzat, deoarece nu mi s-a părut corectă atitudinea lor. Aceştia nu voiau să îmi înmâneze dovada că talonul a fost reţinut, pe motiv că nu doresc să semnez procesul verbal. Când i-am întrebat “eu cum pot conduce fără acea dovada?” mi-au răspuns ironic “treaba ta”. Am acceptat să o semnez, deoarece aveam nevoie de dovadă ca să pot să conduc, trebuia să ajung neapărat la Cluj. La final le-am transmis ca nu au putina umanitate în ei, m-au ţinut 30 de minute pentru o problemă de maximum 10 minute, iar ei mi-au răspuns ca la uşa târgului: “Chestiile astea să le faci în Satu Mare” (făcând referire la faptul că i-am rugat politicos să îmi aplice un avertisment, deoarece vorbim doar de câteva ore de la expirarea ITP-ului)”