Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

FOTO. Şoferii din Satu Mare, vânaţi de poliţiştii din Sălaj. Păţania unui sătmărean care-i dă în judecată

Şoferii din Satu Mare cad de multe ori victime ale poliţiştilor din judeţul Sălaj. Un tânăr din Satu Mare a avut o întâmplare cu un poliţist din judeţul vecin după ce a fost oprit pentru control, urmând să îl acţioneze în judecată, după ce s-a consultat cu alţi poliţişti şi avocaţi din Satu Mare. El susţine că are toate şansele să câştige procesul.

Totul s-a petrecut vineri dimineaţa, când a fost oprit pentru un control. Poliţistul a descoperit că maşina condusă de sătmărean avea Inspecţia Tehnică Periodică expirată în ziua precedentă şi l-a înştiinţat pe acesta. Şoferul l-a rugat pe poliţist, dacă este posibil, să îi aplice un avertisment, spunându-i că are o programare la o anumită oră în Cluj-Napoca. Doar că, susţine, sătmăreanul, poliţiştul l-a ţinut oprit circa o jumătate de oră, iar când s-a prezentat la maşina acestuia i-a spus că îi reţine talonul, că îl sancţionează cu amendă de 1.305 lei şi că îi va elibera o dovadă cu care să poată circula timp de 15 zile, în locul talonului.

Sătmăreanul i-a spus că refuză să semneze procesul verbal, deoarece i se pare măsura prea dură, agentul a bifat în proces acest lucru, după care a refuzat să îi acorde dovada din care să rezulte că i-a fost reţinut talonul, pentru a-şi putea continua drumul. Pentru că a rămas fără actul de la maşină, sătmăreanul s-a văzut obligat să semneze procesul verbal. Cel mai mult însă l-a deranjat atitudinea şi replicile agentului.

Redăm mărturia sătmăreanului:

Mergeam spre Cluj, între Borla şi Badon am fost oprit de către un echipaj de poliţie care a constat faptul că ITP-ul este expirat de ieri. Am fost ţinut circa 30 de minute, cu toate că le-am explicat frumos că am o urgenţă personala şi trebuie să ajung la Cluj. Când au venit sa semnez procesul verbal, aceştia mi-au aplicat o amendă în valoare de 1305 lei (cu toate ca au trecut doar câteva ore de când era expirat ITP-ul). Aceştia mi-au întocmit şi o dovadă a talonului cu drept de conducere de 15 zile. Când au venit să îmi prezinte procesul verbal şi să îl semnez, am refuzat, deoarece nu mi s-a părut corectă atitudinea lor. Aceştia nu voiau să îmi înmâneze dovada că talonul a fost reţinut, pe motiv că nu doresc să semnez procesul verbal. Când i-am întrebat “eu cum pot conduce fără acea dovada?” mi-au răspuns ironic “treaba ta”. Am acceptat să o semnez, deoarece aveam nevoie de dovadă ca să pot să conduc, trebuia să ajung neapărat la Cluj. La final le-am transmis ca nu au putina umanitate în ei, m-au ţinut 30 de minute pentru o problemă de maximum 10 minute, iar ei mi-au răspuns ca la uşa târgului: “Chestiile astea să le faci în Satu Mare” (făcând referire la faptul că i-am rugat politicos să îmi aplice un avertisment, deoarece vorbim doar de câteva ore de la expirarea ITP-ului)”

43 comentarii

  1. chupacabra Răspunde

    Idiotule, sa circuli fara ITP pe drumurile publice inseamna ca incalci legea. Politistii si avocatii din SM care ti-au spus sa dai in judecata pe politistul din SJ au exact aceeasi mentalitate de contravenient ca tine. Pune mana si consulta legea si vezi care sunt consecintele in cazul in care faci un accident cu o masina fara ITP valabil. Daca nu ai avut bani pentru ITP ai impresia ca o sa ai bani pentru un avocat si un proces ???

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Bai…si politaii si avocatii si-or batut joc de tine, ca re-or vazut mai incet la minte.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Zi si noua cine is intelectualii aia cu care te-ai consiltat, ce stiu ca sanctiunea la itp expirat poate fi avertismentu. Nu te lua dupa toti prostii satului…chiar de poarta cascheta sau roba.
        Si pana atunci,pupa mana salajenilor…ca ti-or dat amenda minima.

        • Brmbrmbrrrrm Răspunde

          @Vulpe, părerea mea este că avem de-a face cu unul care a absolvit cu brio 4 clase elementare. Apoi când a fost prins asupra faptului a stat la consultări la o halbă de vorbă cu unul care a terminat 8 clase fără să-și continue studiile. Deci clar este mai ‘telectual decât făptuitorul cu pricina! Nu ai de unde a cere. 🥴😲😱😰 Imediat va veni și gogoașa/replica că la noi la UK, France ori Jermania nu așa se face. Măi, ia întrebați pe transportatorii profesioniști! Este o artă să traversezi Deutschland fără să încasezi! Pentru mult mai puțin! Nu puneți botul la orice poveste de asta.

      • Oned Răspunde

        Știu părinții tăi că ești un prost?Sau te-ai prostit in cursul vieții,,Da omul are dreptate,Polițiștii din Salaj au probleme cu șoferii din județele învecinate,,Desteptule!!!🥸🥸🥸

      • Oned Răspunde

        Bine că nu a observat încă vecinul că îi fur netul. Să nu-i spuneți nici voi că altfel vă comentez și pe voi, fraierilor.

    • Driver Răspunde

      in Germania 8 luni de zile daca te opreste ,nu se prea intampla ,te avertizeaza ,dupa 8 luni iei amenda…20 euro…

      • România reală Răspunde

        Da,da și gardul e din cremvurști frankfurter obligatoriu cu muștar și pretzelul e agățat de stâlpul de la poartă iar la robinet curge pilsner.🥴🙃😲🙃. Trezește-te măi și mai dă și la alții ce fumezi că e tare marfa!

        • Oned Răspunde

          Desteptule,,măgar împuțit,,este și tari civilizate,,,🥸🥸🥸

          • Oned

            Sunt un megamăgar. Daaaa, sălăjenii au probleme cu alții și nu că eu am probleme să respect legea. Da’ cine se cred ei să-mi ceară mie socoteală, mie marelui măgar????? Eu, cel mai mare idiot care comentează???? Jos ITP-ul! Propun să se introducă declarația pe proprie răspundere la ITP. Dacă eu zic că mașina e bună atunci bună să fie! Așa e că sunt un megaidiot???

  2. Satmarean1 Răspunde

    Daca erai in regula nu mai aveai aceste probl. ITP exp si cu o ora,tot exp este. Mai intai sa invatam sa fim noi in regula si apoi sa pretindem ,,clementa”.

  3. GB Răspunde

    Mda… sa cam spus totul! Morala? Unul din bogata, fascinanta și frumosa culegere de proverbe românești:”- PROSTUL NU E PROST DESTUL DACĂ NU E ȘI FUDUL!” 😂

  4. csoki Răspunde

    Geci, le volt járva a műszakid. Mit rinyálsz, vazzeg?

  5. Fier și pene Răspunde

    Noah acuu și tu la ăia din Sălaj ceri clemență 🙏..aia nu au tată mamă..știe o țară întreagă..li se trage de la combinat și lipsa apei..dacă nu ai avut fier sau pene la tine te-au ars..tu nu vezi toți borfasi din Sălaj vin aici după pene..😅🤣..

  6. Flore Răspunde

    Dacă mergi la Cluj nu verifici ITP-ul măi mulăule? Bine au făcut! Și poate dacă vorbeai frumos primeai o amendă mai mica și avertisment pentru ITP – ul expirat.

    • Flore Răspunde

      Iar pentru ITP-UL expirat legea prevede măsură complementară și anume reținerea certificatului de înmatriculare. Polițistul nu avea cum să nu rețină certificatul mai ales că era și RAR-UL acolo. Crezi că cineva riscă să comită o abatere in serviciu ca să îți facă ție o favoare că ești uituc? Greșești, plătești și de cele mai multe ori contează atitudinea față de organul statului care ți-a spus că ai încălcat legea! Și căcat la cur și cu gură mare! Tipic! Și te mai lauzi și in presă că te vei folosi de instanță pentru că ai vagă impresie că vei câștiga. Succes!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Amenda mai mica? Pai prostu satului, hoveri lui rutieristi si avocatii de succes care il reprezinta habar n-au ca alora i so facut mila si i-or dat amenda MINIMA, iar avertisment nu ii puteau da ca nune prevazut ca sanctiune. Dar na, bou ii foloseate smartfonu doar pt facebook, nu s-ar uita si in Legis.

  7. 😝 Răspunde

    Și atuncea unde este vânătoarea (din titlul articolului)? Sălăjeni respectă și aplică legea. La fel ar trebui și în SM, aicea se practica vânătoarea (radar pe limitare de 30, …).

  8. altu fără bmw Răspunde

    Eu nu știu ce-i cu șoferii sătmăreni? Am avut și eu acum ceva ani o tamponare cu o leșinată în parcare la Kaufland. Că se uita după vecina care i-a făcut cu mâna în loc să fie atentă la ……. Parcarea era cam plină. Apoi cu gura mare că vai ca i s-a julit mașinuța roșie!!!! Am zis că nu mă cert cu isterica și ne-am dus să facem înțelegere amiabială. Când completăm aflu că avea ITP expirat de 3 luni și permis expirat de 5 luni!!!!!! Imediat s-a schimbat. Bineînțeles avea și actul de identitate expirat.
    Ăsta poa’ să dea pe cine vrea în judecată. Actele vorbesc și la urmă rămâne și cu cheltuielile de judecată pe capul lui. Numai lungește agonia.
    PS. Numai de curiozitate, voi ceilalți șoferi așa e că știți fiecare cam când vă expiră ITP-ul și vă programați din timp pentru ea??? Așa este? Fac pariu pe oricât vreți că cel în cauza de față este ceva diasporez. Aici are gură mare dar cum de trece granița se transformă în mielușel.

  9. Beny Kira Răspunde

    Poliíștii din Sălaj aplică legea. Nu ca cei din Satu Mare

    • c-block Răspunde

      Wow, ce ai pățit? Poți scrie și comentarii logice, normale? Ai pățit ceva în weekend?😲😉

  10. Feri Poker Răspunde

    Niciun politist,fie el chiar si din satul tau natal,nu cred ca te-a invatat ca poti sa circuli cu ITP expirat.Iar daca vreun politist din Satu Mare constata lipsa ITP-ului lua exact aceleasi masuri ca si cel din Salaj !Eu te sfatuiesc sa nu-ti pierzi vremea si banii pe la avocati pentru ca nu vei rezolva absolut nimic.Iti spun doar ca fara ITP daca, Doamne fereste,provocai un accident ,compania de asigurari nu-l despagubea pe cel accidentat si suportai intreaga paguba din buzunarul tau !Daca existau si victime era si mai grav !Asa ca verifica-ti actele de fiecare data cand pornesti la drum,si nu mai veni cu texte ca “aveai o urgenta” la trei judete distanta !!Iar cel care a pus acest titlu la articol “Şoferii din Satu Mare, vânaţi de poliţiştii din Sălaj” e la fel de fraier ca si tine !

    • altu fără bmw Răspunde

      👍. Foarte corect. Și voi de la ziar nu mai alimentați prostia că este destul în ei și așa! Dacă polițistul nu lua măsurile legale și se afla vuiau ziarele că wow corupție etc.! Ăsta că “am uitat că a expirat ITP-ul” sunt texte din alea prostești care țin eventual la copiii de grădiniță. Că nimeni nu te va crede dacă ajungi la judecată. Sau vrei să-i faci o zi bună judecătorului ca să mai râdă și de tine fraierule? Nu faci așa ceva și gata! Acum taci și suportă consecințele.

  11. vadimT Răspunde

    ne faci de rusine, pe satmareni! n-ai vrut sa semnezi, dupa aceea ai semnat. daca nu dadeai talonul , nu ti-l luau. Daca esti prost , nu te vindeca nimeni. Poti cheltui bani pe procese si faci drumuri pana la Zalau degeaba, dar inainte fa-ti ITP, ca nu se stie.

  12. Ion Răspunde

    Desigur, greșești-plătești…
    Desigur, trebuie sa știi cand expira ITP a autoturismului tău…
    Desigur legea trebuie aplicată pentru ca de aceea “ lege si nu e tocmeala”…
    DAR: uimitor câți lupi moraliști s-au înghesuit sa comenteze, gata sa-l linșeze pe contravenientul revoltat nejustificat…
    Ar fi interesant de știut daca semnatarii comentariilor sau apropiații lor nu au fost niciodată cu ceva in neregula (in afara legii) si nu au așteptat putina înțelegere din partea celorlalți – nu ma refer aici la reprezentanții autorităților care fara rețineri trebuie aplice legea…
    Deci domnilor comentatori…jenant.
    P.S. Înainte de a va mai lansa in comentarii de înaltă ținuta ati face bine sa învățați sa scrieți…răzbate agresiv nivelul de cultura (?!) si gradele pe care le dețineți din textele agramate pe care le semnați…

    • altu fără bmw Răspunde

      Look who;s talking! Asta legat de știi tu ce. Nu sunt cu grade, toată tagma lor îmi provoacă indigestie profundă. Legea trebuie respectată. Așa este peste tot într-o țară normală. Noi tot timpul căutăm scuze, suntem altfel și dorim legi pe gustul nostru, pe placul nostru!

      • Gimi Răspunde

        Boul dracului trebuia să rămâi și fără nr. de înmatriculare !!!

        • altu fără bmw Răspunde

          Nu am înțeles reacția ta. Eu nu dau ocazia ca să pățesc așa ceva. Dacă ai ITP expirat aia înseamnă în scripte că mașina nu e în regulă. Ca să o dovedești trebuie să ai ITP. De aia este noțiunea inventată. Doar nu vă așteptați ca rutieriștii să vă facă ITP-ul din mers? Că nu-s în stare să facă metrologia la radarul lor! 😱😲

      • Ion Răspunde

        Bietul de tine…

        • altu fără bmw Răspunde

          Vorbisei în oglindă?????? Că atunci înțeleg reacția ta. Că în rest tocmai tu ești foarte-foarte suspect să fii așa ceva. Data viitoare lasă pe altul să mai ajusteze textul scris de tine, adică să o mai umanizeze că miroase de la o poștă limbajul de lemn. La care voi sunteți doctori. Numai citește niște comunicate de acest gen. Hai pa.

        • altu fără bmw Răspunde

          Iar eu consider că nu mă las provocat de un cavaler al tastaturii de după monitor. Ești doar ceva mai mult decât mizeria de sub unghie, asta ca și caracter …… Rămân la ce am afirmat. Dacă asta îți e plăcerea cea mare, orgasmică atunci știi ce, să ai dreptate! Dar atât de departe ești de ea că nici nu îți închipui. 😱😰 Bietul de tine …….

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Ioane…repeta dupa mine: Aia din Sj i-au dat bouleanului amenda MINIMA, nu puteau fi mai intelegatori de atata. Prostu, nu pricepe nici acum. Si cum are smartphone, insista ca nu doar familia lui sa stie cat e de prost.

      • altu fără bmw Răspunde

        👍. Gata, acum l-ai epuizat mental pe Ionică. Bietul de el cine știe dacă a reușit să proceseze informația? În schimb tot nu îmi dau seama cum poți fi atâta de inconștient să pleci pe drum și în afara județului când știi (că se pare că știa) că are ITP-ul expirat? Și mai face și gargară. Îți dai seama ce va păți de se ține de cuvânt și contestă procesul verbal? Nu are nici o șansă fraierul.

      • Ion Răspunde

        Vulpițo, greu și pentru tine…nu era vorba ca polițiștii (“aia”) din Sălaj nu au aplicat amenda minima, nici ca nu ar fi trebuit sa o aplice… omul era in nelegalitate… l-au sancționat pe bune…
        Remarcam doar satisfacția răutăcioasă ce răzbătea din comentarii ( inclusiv cel semnat de tine)…
        La fel remarcam nivelul modest de instruire al semnatarilor iar acum remarc si setea lor de răfuiala când îndrăznești sa le spui ca sunt deficitari la scris si la exprimare…(valabil si pentru tine).
        Dar in cele din urma, “ nu conteaza , om bun sa fie”…🙂

        • Ion Răspunde

          Important este că doar eu să mă cred perfect, să trăiesc în lumea mea imaginară și să mă expun de acolo de pe un piedestal virtual ca și în piața Trafalgar. Un fel de palat de cristal. În această piață, știi tu acolo unde toți nefericiții sistemului britanic își pot exprima supărarea pe societate că nimeni nu îi bagă în seamă. Eventual la origini. No ia să văd unde-i butoiul meu ca să mă sui și eu ca să țip la societate! Huooooo!
          Pentru doritori află că dau ore de română inclusiv de dicție elevată. Elevată cum vreau eu.

          • Ion

            Desigur, cum vrei dar mai ales cum poți tu…important ramane… cum spuneam🙂

          • Ion

            Eu, adică tu numai din gură să dai poți. În reșt ești o mulțime vidă. Noroc cu netul că aici ai impresia că te bagă cineva în seamă. Dar vorba aia dacă vrei cu adevărat poți: ADIDAS TORSION! Este mai mult decât caraghios că ai început să vorbești cu tine însuți.

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Nu e nici o satisfactie,ci doar nedumerire. Ala sigur are smartphonr, deci isi putea seta memento cu data expirarii itp, asigurarii etc. In plus,toate firmele ce fac itp te suna cu cateva zile inainte, ca doar o fac pt bani. Iar ala povesteste ca no stiut… .

          • altu fără bmw

            👍. Plus că pleacă cu lumea în cap la Cluj că cică avea o urgență? Care urgență? Fii sigur că dacă era ceva real specifica și ce era urgența! Nu că asta l-ar scuza într-un fel. Cred că și tu îți dai seama că astea-s povești vânătorești-pescărești.😲🥴😱 Nu a știut pe naiba, eu zic că s-a dus la nimereală că poate nu e oprit și scapă. Dar dacă făcea accident atunci ce era? E, aud ceva Ioane?

          • Ion

            Măi vulpiță, si tu cel fără bmv, chiar sunteti grei de cap…
            Nu am susținut nici o clipa ca omul sancționat merita iertat de către polițiști, nici ca a făcut bine ca nu avea documentele in regula, nu l-am justificat in nici un fel…
            A fost sancționat corect si întemeiat!
            M-a uimit doar răutatea din comentariile voastre…si faptul ca sunteți incapabili sa scrieți si sa va exprimați corect…si agresivitatea cu care ati răspuns observației ca nu știți sa scrieți corect, tipica unei adunaturi al carei numitor comun incultura.
            In alta ordine de idei, mai băieți (?!), daca omul facea accident plătea, nu-i asa, ca doar era in culpa, si nu va cerea vouă bani pentru asta…
            Ar fi de dorit sa va preocupe paiul din ochiul vostru si nu bârna din ochiul altuia…
            Si învățați sa scrieți corect… la vârsta voastră e o rusine cum scrieți.
            Adio si-un praz verde!

          • altu fără bmw

            Nu e nici o răutate. Când te va lovi unul de ăsta în trafic și te trezești că nu are ITP și nici RCA atunci adu-ți aminte că tu căutai să explici comportamentul ăsta deficitar. Că ieși în pagubă. Cu comportamentul tău alimentezi viitoare astfel de evenimente. Lasă tu explicațiile, de fapt scuzele astea ale tale că sunt tardive. Unii în țara asta au în continuare impresia că legile trebuie să se muleze pe nevoile lor personale. Sunt și treburi cam trase de păr dar astea cu ITP și cu restul mi se par niște treburi de bun simț. Refuz să cred că brusc când a fost oprit și-a dat seama că are ITP-ul expirat! În rest ce privește paiul sau restul cu bârna aia verifică la tine. Eu nu am astfel de emoții dacă sunt în trafic. Așa că lasă tu educația asta a ta de la distanță că nu am nevoie de ea. De fapt nu știu de ce încerc să discut cu tine că orice zice omul ricoșează din tine. Așa că hai pa și du-te și lucrează și nu pierde vremea. Eu nu am timp de filozofii de astea de ale tale sterile. Că ce ar fi fost dacă nu ar fi fost sau fi fost puțin altfel…….

  13. Oned Răspunde

    E simplu. Polițiștii sălăjeni au probleme cu șoferii sătmăreni iar șoferii sătmăreni au probleme cu ITP-ul la mașină. Unii cred că este opțional sau că se poate face și online. Mamăăă ce am spus-o! Dar de unde am scos-o nu știu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.