PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Satele Unite ale Sătmarului! Creștinii au pornit cu caii și căruțele în pelerinaj

A început cea de-a doua ediție a Satelor Unite ale Sătmarului, eveniment care aduce laolaltă creștinii și patrioți români. Participanții pornesc, în câteva momente, cu caii și căruțele de la Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Lunca Potăului.

Destinația finală a pelerinajului este  Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” din localitatea Măriuș, comuna Valea Vinului, unde participanții vor ajunge în data de 24 septembrie. Pe traseu, aceștia vor opri în mai multe localități pentru a face un popas și pentru a se întâlni cu localnicii

,,Simbolistica acestui pelerinaj este aceea de a ne uni pe toți în jurul ideii iubirii de credință și de neam. Sătmărenii sunt invitați să se bucure împreună și să cinstească așa cum se cuvine valorile noastre strămoșești, cele care prin dârzenie și credință, ne-au dat puterea de a rezista și de-a învinge”, transmit organizatorii.

La începutul evenimentului, au întins cu toții un drapel uriaș, după care organizatorii au luat cuvântul. Înainte de a porni la drum, Adrian Cozma împreună cu alți primari participanți au plantat un copac.