PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Înșelăciuni cu… vaci! Fermieri din Satu Mare, păcăliți de un „om de afaceri de succes”

Un bărbat din Dobrogea a cauzat un prejudiciu de peste 76.000 de lei fermierilor din județul Satu Mare, după ce s-a prezentat drept un om de afaceri de succes.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a indus în eroare mai mulți fermieri din județ. Acesta a folosit platforma de vânzare online OLX, unde  s-a prezentat drept un om de afaceri de succes, după care i-a convins pe fermieri că va cumpăra zeci de vaci de la ei, promițând să efectueze plățile ulterior prin virament bancar.

Bărbatul a avut discuții atât online, cât și față în față cu doi fermieri. Acesta a primit de la ei un total de 16 bovine, care urmau să fie achitate.  Cauzând un prejudiciu de 56.826 lei unei persoane și 19.404 lei altei persoane. După ce a plecat cu animalele, individul a promis că îi va contacta pentru a efectua plățile.

În data de 5 februarie 2019, fermierii au depus o plângere penală împotriva acestuia, solicitând efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.