Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Înșelăciuni cu… vaci! Fermieri din Satu Mare, păcăliți de un „om de afaceri de succes”

Un bărbat din Dobrogea a cauzat un prejudiciu de peste 76.000 de lei fermierilor din județul Satu Mare, după ce s-a prezentat drept un om de afaceri de succes.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a indus în eroare mai mulți fermieri din județ. Acesta a folosit platforma de vânzare online OLX, unde  s-a prezentat drept un om de afaceri de succes, după care i-a convins pe fermieri că va cumpăra zeci de vaci de la ei, promițând să efectueze plățile ulterior prin virament bancar.

Bărbatul a avut discuții atât online, cât și față în față cu doi fermieri. Acesta a primit de la ei un total de 16 bovine, care urmau să fie achitate.  Cauzând un prejudiciu de 56.826 lei unei persoane și 19.404 lei altei persoane. După ce a plecat cu animalele, individul a promis că îi va contacta pentru a efectua plățile.

În data de 5 februarie 2019, fermierii au depus o plângere penală împotriva acestuia, solicitând efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.