PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Românii de la granița cu Ucraina vor primi mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor din zonă

Românii de la granița cu Ucraina vor primi mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor din zonă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri, 8 septembrie, o Hotărâre prin s-a decis avertizarea cetățenilor aflați în zona de graniță cu Ucraina în cazul unui pericol reprezentat de drone, informează Libertatea.

Potrivit documentului furnizat de DSU, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost abilitat să emită mesaje de avertizare și alarmare a populației prin sistemul Ro-Alert, pe o zonă stabilită de Ministerul Apărării, dacă acolo există „riscul de cădere a unor elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

MApN are în sarcină să evalueze și să stabilească zonele de pe teritoriul României, zonele aflate în apropiere de porturile ucrainene de la Dunăre, Reni și Ismail, care au fost ținta atacurilor ruse, pentru a introduce „măsuri specifice de protecție a populației”, a mai precizat DSU.

Instituția condusă de Raed Arafat a subliniat că Hotărârea „ține cont de evenimentele recente înregistrate și de contextul geopolitic actual determinat de conflictul militar al Rusiei asupra Ucrainei”, mai precis de atacurile recente asupra porturilor ucrainene Reni și Ismail, aflate în imediata apropiere a granițelor cu România.