Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

Românii de la granița cu Ucraina vor primi mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor din zonă

Românii de la granița cu Ucraina vor primi mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor din zonă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri, 8 septembrie, o Hotărâre prin s-a decis avertizarea cetățenilor aflați în zona de graniță cu Ucraina în cazul unui pericol reprezentat de drone, informează Libertatea.

Potrivit documentului furnizat de DSU, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost abilitat să emită mesaje de avertizare și alarmare a populației prin sistemul Ro-Alert, pe o zonă stabilită de Ministerul Apărării, dacă acolo există „riscul de cădere a unor elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

MApN are în sarcină să evalueze și să stabilească zonele de pe teritoriul României, zonele aflate în apropiere de porturile ucrainene de la Dunăre, Reni și Ismail, care au fost ținta atacurilor ruse, pentru a introduce „măsuri specifice de protecție a populației”, a mai precizat DSU.

Instituția condusă de Raed Arafat a subliniat că Hotărârea „ține cont de evenimentele recente înregistrate și de contextul geopolitic actual determinat de conflictul militar al Rusiei asupra Ucrainei”, mai precis de atacurile recente asupra porturilor ucrainene Reni și Ismail, aflate în imediata apropiere a granițelor cu România.

5 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    După un an jumate de la declanșarea răboiului? Mamă ce viteză! Și dacă primim avertizarea gloanțele fac cale întoarsă?
    Aveam eu o bunică, drept așa cu mai puțină școală și cam înceată în reacții. Despre ea se putea spune că dacă merge pe stradă și aude zbang-trosc ea tot merge mai departe. Iar aude zbang-trosc dar ea continuă să meargă. A treia oară când aude se întoarce și exclamă mirată. Ce naiba pe mine mă lovește! No cam așa ar veni și asta.
    De aici fiecare este liber să înțeleagă ce vrea. Dacă înțelege. Că de nu e bine și așa.

  2. 😝 Răspunde

    Ro-alert = scutul de la Deveselu, nu mai trece nimic. E liber doar pentru dronele cu Jing Ling.

  3. Eroii nopții zi-lumină Răspunde

    Aha. Citez :”Am venit cu pace, nu mai tot trageți cu praștia peste gard!” 😲😱😰😉

  4. Norick Răspunde

    MUIE YOHANIS

  5. kati Răspunde

    Deci adîncirea Bîstroelui a fost mit a spus președintele
    Dronele sînt imaginare
    Ucraina de mult timp tot vrea ca Romania să intre în război așa ar avea șanse Zelenski la alegeri anul viitor că de contraofensivă ca bătrînă de 66 ani m-am lămurit cu atîta ajutor egal ZERO
    Sper ca armata să nu se lase dusă cu PLUTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.