PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Specialişti chemaţi la Supur. Nu se evacuează populaţia!

Specialişti chemaţi la Supur. Autorităţile a anunţat, în această dimineaţă, că nu se impune evacuarea populaţiei de la Supur după ce din puţul respectiv a început să iasă apă termală cu gaze. Practic reprezentanţii benzinăriei au dorit să cureţe un vechi puţ pentru a avea apă mai bună şi au dat peste apă termală.

Subprefectul Altfatter Tamas a declarat că o firmă efectua lucrări la un puţ mai vechi, când din pământ, al o adâncime de peste 30 de metri, a început să ţâşnească apă termală cu o anumită concentraţie de gaze.

Subprefectul Romeo Pop a precizat că în zonă sunt 4-5 case dar nu se impune evacuarea.

“Nu se impune deocamdată să-i dislocăm pe acei oameni. Iniţial se vorbea despre o rază de acţiune de 1.600 de metri. Nu este cazul”, a punctat Romeo Pop.

Reprezentantul ISU a arătat că la ultimele măsurători concentraţia la 20 de metri de focar e sub limita admisă de mediu. Nu poate intra nimeni fără echipament de protecţie CBRN în zona de protecţie.

Echipajele pompierilor sunt la 100 de metri distanţă pentru a asigura o perdea de apă în cazul în care se crează un nor de gaz.

Deocamdată nu se ştie când se va elimia focarul. Se aşteaptă o nouă echipă de specialişti.